1. yle.fi
  2. Uutiset

Joukko Oulun kaupunginvaltuutettuja vaatii pikaista valtuustokeskustelua yliopiston siirtohankkeesta

Valtuutettujen kirjelmässä esitetään, että siirron kustannuksia ja vaikutuksia pitäisi käsitellä valtuustossa pikaisesti.

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Oulun yliopiston siirtoa vastustamaan on noussut Pro Linnanmaa-liike, jonka vaatimuksiin nyt yhtyy myös joukko Oulun valtuutettuja. Arkistokuva.Timo Nykyri / Yle

Kymmenen Oulun kaupunginvaltuutettua patistaa kaupungin päättäjiä käsittelemään pikaisesti esitystä Oulun yliopiston siirtymisestä Linnanmaalta Raksilaan.

Eri puolueista koostuva valtuutettujen joukko ehdottaa, että valtuustossa käsiteltäisiin pikaisesti mahdollisen siirron aiheuttamia kustannuksia kaupungille ja vaikutuksia kaupunkilaisiin.

Valtuutettujen mukaan hankesuunnittelun jatkaminen aiheuttaa Linnanmaan alueen yrityksille ja kampuksella työskenteleville epävarmuutta, tulonmenetyksiä kaupungille ja ennakoimattomia kustannuksia kaikille osapuolille.

Raksilan vuosikausia valmisteltua asemakaavaa ei tule lykätä kampushankkeen vuoksi. Liikenteen moninkertaistuminen Raksilassa vaatisi kaupungilta kymmenien miljoonien panostukset liikennejärjestelyihin, eikä alueen ruuhkautumista voitaisi siltikään välttää.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi