Trump puolusti kannattajaansa, jota syytetään kahden ihmisen ampumisesta mielenosoituksessa – "Hänet olisi luultavasti tapettu"

Presidentti Donald Trump vierailee tiistaina Wisconsinin Kenoshassa, joka on ollut viimeaikaisten protestien polttopiste.

Donald Trump aikoo tiistaina vierailla Kenoshassa, josta on tullut uusimpien poliisiväkivaltaa vastustavien mielenosoitusten polttopiste. Kuva: AOP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puolusti maanantaina 17-vuotiasta kannattajaansa, joka tappoi kaksi ihmistä poliisiväkivaltaa vastustavan mielenosoituksen yhteydessä Wisconsinin Kenoshassa.

Trumpin mukaan syytetty Kyle Rittenhouse yritti päästä pakoon mielenosoittajia ja kaatui.

– Hän oli pahassa pulassa. Hänet olisi luultavasti tapettu, Trump sanoi.

Trump kommentoi tapausta vain muutama tunti sen jälkeen, kun hänen vastaehdokkaansa Joe Biden oli syyttänyt Trumpia väkivaltaisuuksien ja yhteiskunnallisen vastakkainasettelun ruokkimisesta.

Ampujan asianajajat vetoavat itsepuolustukseen

Trumpia kannattava Rittenhouse ampui kaksi ihmistä kuoliaaksi ja haavoitti kolmatta poliisiväkivaltaa vastustavien mielenosoitusten liepeillä viikko sitten tiistaina.

Tilanteesta on julkaistu video, jossa näkyy, kuinka mielenosoittajat kaatavat AR15-automaattikivääriä kantavan Rittenhousen, minkä jälkeen tämä ampuu mielenosoittajia. Rittenhousen asianajajat aikovat vedota itsepuolustukseen.

Rittenhouse oli omien sanojensa mukaan saapunut kaupunkiin suojelemaan julkisia rakennuksia mellakoitsijoiden ilkivallalta. Häntä ei otettu kiinni tapahtumapaikalta vaan vasta kotiosavaltiostaan Illinois'ta seuraavana päivänä.

Trump ei aio tavata poliisin ampuman miehen perhettä

Trump aikoo tiistaina vierailla Kenoshassa, josta on tullut uusimpien poliisiväkivaltaa vastustavien mielenosoitusten polttopiste.

Viimeaikaiset mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet alkoivat, kun poliisi ampui Kenoshassa noin viikko sitten mustaihoista Jacob Blakea selkään useita kertoja. Blake jäi henkiin, mutta hän on halvaantunut.

Trump aikoo tämänhetkeisten tietojen mukaan tavata Kenoshan-vierailullaan poliiseja mutta ei Blaken perhettä.

Halvaantuneen miehen setä Justin Blake kertoi sunnuntaina ABC:n haastattelussa, ettei perheellä ole erityistä halua olla tekemisissä Trumpin kanssa.

Wisconsinin demokraattikuvernööri Tony Evers on pyytänyt Trumpia jättämään vierailun väliin. Eversin mukaan presidentin läsnäolo vaikeuttaisi kaupungin toipumista.

Väkivalta on kiihtynyt myös muun muassa Portlandissa, jossa Trumpia tukeva vastamielenosoittaja ammuttiin lauantaina.

Lue myös: