1. yle.fi
  2. Uutiset

Savonlinna lopettaa keskustelut yhteisestä Etelä-Savon sote-maakunnasta

Savonlinnan kaupunginhallitus hylkäsi Mikkelin ja Savonlinnan kaupunginjohtajien yhteisen esityksen.

sote-uudistus
Sosterin kyltti Savonlinnan keskussairaalalla.
Savonlinnassa ei uskota, että Etelä-Savossa voisi olla kaksi erikoissairaanhoidon palveluita tuottavaa keskussairaalaa.Esa Huuhko / Yle

Savonlinna lopettaa neuvottelut kaupungin sitoutumisesta Etelä-Savon sote-maakuntaan. Savonlinnan kaupunginhallitus hylkäsi keskustelujen jälkeen maanantain kokouksessaan Mikkelin ja Savonlinnan kaupunginjohtajien valmisteleman esityksen, jossa Savonlinnan olisi sitoutunut Etelä-Savon sote-maakuntaan.

Mikkelin ja Essoten kanssa käytävien neuvottelujen lopettamista esitti kokouksessa Savonlinnan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Eija Stenberg. Hän perusteli esitystään sillä, että tilanne on heikentynyt edellisestä sote- ja maakuntauudistuksen valmistelusta. Hänen mukaansa Etelä-Savossa on liian pieni väestöpohja kahdelle erikoissairaanhoidon palveluita tuottavalle keskussairaalalle.

Asiasta äänestettiin kaupunginhallituksessa ja äänin 6-4 kaupunginhallitus päätti lopettaa neuvottelut. Kaupunginjohtaja Janne Laine jätti pöytäkirjaan merkittäväksi eriävän mielipiteensä.

Samaa kaupunginjohtajien esitystä käsiteltiin maanantaina myös Mikkelin kaupunginhallituksessa. Mikkelin kaupunginhallitus kannatti esitystä pienin muutoksin.

Lue myös:

Mikkelin ja Savonlinnan kaupunginjohtajat hakevat sopua sairaanhoitopiirien välille: tavoitteena kaksi keskussairaalaa Etelä-Savoon

Lue seuraavaksi