1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vanhusten palvelut

Oulun kaupunki on säästämässä ikäihmisten palveluista jopa yli miljoona euroa

Vuorohoitopalvelut halutaan pääosin omaishoitajien vapaille, päivätoimintaa ja tehostettua hoitoa aiotaan karsia.

Vanhusten palvelut
oulu, kaupungintalo, gávpotdállu
Ikäihmisen hyvinvointipalvelut ovat nyt puntarissa, kun Oulun kaupunki tavoittelee kymmenien miljoonien eurojen säästöjä. Kuvituskuva.Linda Tammela / Yle

Oulun kaupunki on säästämässä ikäihmisten palveluista seuraavan puolentoista vuoden aikana. Oulun kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina ikäihmisten hyvinvointipalvelujen esittämän 700 000 euron säästötavoitteen. Säästöjä kartoittaneen konsulttiyhtiö Perlaconin tavoite on jopa 1 055 000 euroa.

Säästöjen toteuttamisesta päättää viime kädessä hyvinvointilautakunta, ja myös summat täsmentyvät lautakunnan käsittelyssä.

Säästöjä on tulossa ikäihmisten vuorohoitopalvelujen rajoittamisesta etupäässä omaishoitajien vapaisiin. Tämä tarkoittaa, että kodin ulkopuolella tapahtuvaa vuorohoitoa ei enää pääsääntöisesti myönnetä säännöllisen kotihoidon asiakkaille.

Kuntouttavasta päivätoiminnasta ollaan myös karsimassa. Kesällä loppunutta ostopalvelua Oulun Seudun Mäntykoti ry:n kanssa ei enää korvattaisi jatkossa kokonaan.

Lisäksi ikäihmisten tehostettuja palvelupaikkoja aiotaan vähentää. Oulun kaupunki aikoo panostaa lisäresursseja välimallin asumiseen, jossa yöajan valvonta tapahtuu ensisijaisesti turvalaitteilla.

Lisää aiheesta:

Oulun suursäästöt etenevät seuraavaksi tarkempaan valmisteluun – tavoitteena hioa yli 50 miljoonan euron vuotuiset säästöt

Oulun säästösuunnitelmat alkavat tarkentua – konsultin esityksestä on karsittu pois vain muutama ehdotus

Lisätty 1.9. kello 7.49 tarkennus päätöksentekoprosessista.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi