1. yle.fi
  2. Uutiset

Hattula hakee harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta puoli miljoonaa euroa

Valtion lisätuen toivotaan lieventävän koronaepidemian tuottamaa iskua.

kuntatalous
Jaakko Juteinin patsas puistossa.
Vuodelle 2020 Hattula budjetoi 800 000 euron ylijäämän, mutta koronakriisi käänsi budjetin 1,1 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Anne-Maria Niskanen / Yle

Hattula hakee harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta yhteensä 500 000 euroa. Kunnanhallitus päätti hausta kokouksessaan 31. elokuuta.

Hattula perustelee hakemustaan verotulojen romahduksella koronakriisin takia. Lisäksi sotekustannukset ovat kasvaneet selvästi ja tämän vuoden budjetista on tulossa 1,1 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Hattula katsoo, että valtion neljännen lisätalousarvion tukitoimet ja kulujen karsiminen auttavat kuluvan vuoden tilannetta kunnassa, mutta silti konkreettisena riskinä on kolmas peräkkäinen alijäämäinen vuosi.

Lisäksi vuoden 2021 talousarviokehys on kovista tasapainottamisvelvoitteista huolimatta selvästi alijäämäinen, joten Hattulan kuntatalous on poikkeuksellisen hankalassa tilanteessa.

Valtion lisätuki lieventäisi koronaepidemian tuottamaa iskua jo ennestään haavoittuvassa tilassa olevaan kunnan talouteen.

Lue seuraavaksi