1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuussa perutaan taas tapahtumia koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Koronavirustilanne on pahentunut Kainuussa viime päivinä.

tapahtumat
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Kainuussa perutaan tapahtumia viime päivinä pahentuneen koronavirustilanteen takia. Esimerkiksi Suomussalmen Taiteiden yö on peruttu. Tapahtuma piti järjestää perjantaina 18. syyskuuta.

Kunnasta kerrotaan, että ihmisten terveys ja turvallisuus ovat etusijalla, joten tapahtuma perutaan taudin leviämisen estämiseksi.

Taiteiden yö peruttiin Suomussalmella viikko sitten jo kertaalleen nollavirheen takia, mutta silloin päätös kumottiin nopeasti. Valtakunnallisiin ohjeisiin oli kirjattu vahingossa kokoontumisrajoitukseksi 50 ihmistä 500 sijasta.

Myös Kuhmon Syväjärven ja Vaalan Manamansalon lauantain 5. syyskuuta maksuttomat kalastustapahtumat, eli Vapapäivät, on peruttu.

Kuhmossa kaikki ryhmämuotoinen toiminta on tämän viikon tauolla, ja vaikka Vaala on Pohjois-Pohjanmaalla, suurin osa Manamansalon kävijöistä on Kainuusta, kerrotaan Metsähallituksesta.

Muuten kalastus jatkuu Syväjärvellä ja Manamansalossa normaalisti. Kalastajia pyydetään kuitenkin huomioimaan erityisen tarkasti yleiset turvallisuusohjeet koronatartuntojen estämiseksi.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi