1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sote-uudistus

Mikkelin kaupunginjohtaja ei yllättynyt Savonlinnan suhtautumisesta yhteiseen sote-maakuntaan

Kaupunginjohtaja Timo Halonen odottaa valtion antavan nyt ohjeistusta asiaan.

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen. Arkistokuva Kuva: Petri Vironen / Yle

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen ei usko neuvottelujen yhteisestä Etelä-Savon sote-maakunnasta kariutuneen. Toisaalta kaupungin on hankala neuvotella yksinään, jos vastapuolella ei ole neuvotteluhalukkuutta.

Savonlinnan kaupunginhallitus hylkäsi keskustelujen jälkeen maanantain kokouksessaan Mikkelin ja Savonlinnan kaupunginjohtajien valmisteleman esityksen, jossa Savonlinnan olisi sitoutunut Etelä-Savon sote-maakuntaan

Halonen uskoo kuitenkin, että kun kyseessä oli Savonlinnan kaupunginhallituksen osalta äänestyspäätös, niin siellä päättäjät pohtivat jo hiukan eri kannalta koko tilannetta.

– Kysymys on kuitenkin laajemmasta asiasta kuin pelkästä sairaalaratkaisusta, sanoo Timo Halonen. Hänen mielestään nyt puhutaan koko alueen elinvoimasta.

Timo Halonen ei yllättynyt Savonlinnan kaupunginhallituksen ottamasta kannasta. Mutta hän pitää hyvänä, että muitakin äänenpainoja on asian käsittelyyn tullut.

– Mikkelin näkökulmasta nyt mennään tunteen voimalla eteenpäin, eikä pystytä rationaalisesti arvioimaan kaikkia olennaisia tekijöitä, sanoo Timo Halonen.

Samaa kaupunginjohtajien esitystä käsiteltiin maanantaina myös Mikkelin kaupunginhallituksessa. Mikkelin kaupunginhallitus kannatti esitystä pienin muutoksin.

Halonen odottaa, että valtiolta tulisi tässä tilanteessa jotakin ohjausta tai avausta siitä, mitä lainsäädäntö sote-uudistuksessa mahdollistaa tai mitä turvia pysytään lupaamaan.

– Paikallisesti pelimerkit loppuvat kesken, sanoo Timo Halonen.

Lausunnot sote-uudistuksesta tulee antaa 25. syyskuuta mennessä.

Lue myös:

Mikkelin ja Savonlinnan kaupunginjohtajat hakevat sopua sairaanhoitopiirien välille: tavoitteena kaksi keskussairaalaa Etelä-Savoon