1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornion rajan valvontaoperaation saldona muutama rikosilmoitus ja sakko – sisärajanvalvonnan uskotaan vaikuttavan rikosten määrään

Operaatioon osallistui 30 virkamiestä Lapin poliisilaitoksen lisäksi rajavartiolaitoksesta, tullista ja puolustusvoimilta sekä Ruotsin poliisista ja tullista.

Tornio
Poliisin hihamerkki
Operaation tarkoituksena oli estää laittomien huumausaineiden maahantuonti, nuuskan salakuljetus, sekä puuttua kaikkeen muuhun laittomaan tuontitavaraan.Minna Rosvall / Yle

Tornion rajalla järjestetyn kolmipäiväisen valvontaoperaation aikana ei juuri havaittu rikoksia.

Viime viikolla toteutetun operaation aikana kirjattiin muutama rikosilmoitus ja sakko. Viranomaisten haltuuun päätyi pieni määrä nuuskaa ja raakatupakkaa.

–Voimassa olevalla sisärajavalvonnalla on ollut varmasti merkittävä vaikutus siihen, ettei rikoksia juurikaan havaittu, arvioi Lapin poliisilaitoksen rikostorjuntasektorin johtaja, rikosylikomisario Jukka Haataja.

Valvontaa tehtiin E4:n Suomeen tuloväylällä, Victorian aukiolla ja Krannikadulla.

Moniviranomaisoperaatioon osallistui 30 virkamiestä Lapin poliisilaitoksen lisäksi rajavartiolaitoksesta, tullista ja puolustusvoimista sekä Ruotsin poliisista ja tullista. Mukana oli myös 14 erikoiskoulutettua viranomaiskoiraa.

Operaation tarkoituksena oli estää laittomien huumausaineiden maahantuonti, nuuskan salakuljetus sekä puuttua kaikkeen muuhun laittomaan tavaratuontiin.

Lue seuraavaksi