Oopperatähti Karita Mattilalla saattaa hujahtaa viisikin tuntia uutisohjelmien parissa – Ylen uutisankkuri yllätti suorassa lähetyksessä

Puoli seitsemän -ohjelman syksyn ensimmäisessä lähetyksessä nähtiin suuria tunteita.

Uutisankkuri Tommy Fränti yllätti Karita Mattilan valtavan ruusukimpun kera
Uutisankkuri Tommy Fränti yllätti Karita Mattilan valtavan ruusukimpun kera

Uutisten suurkuluttajaksi paljastunut oopperalaulaja Karita Mattila avasi Puoli seitsemän -ohjelmassa uutistenkatsomisrutiinejaan. Suomessa nyt puoli vuotta viettänyt oopperatähti kertoi, että USA:n kodissaan sunnuntait ovat hänelle intensiivisiä uutismaratoneja.

– Kun herään, niin heti kello yhdeksältä alkaa ABC-kanavalta George Stephanopouloksen ensimmäinen show. Kymmeneltä vaihdan kanavaa ja sitten alkaa NBC:ltä Meet the Press. Yhdeltätoista käännän taas kanavaa CNN:lle ja kun yhdeltä alkaa Fareed Zakarian show, niin silloin en vastaa puhelimeen enkä yleensä edes twiittaa, Mattila nauraa.

– Olen ihan niin sanotusti news junkie, Mattila muotoili.

Uutisinnostus on säilynyt myös Suomessa. Uutisia hän kertoo seuraavansa televisiosta pitkin iltaa sekä MTV:ltä että Yleltä.

– Voi niitä on niin monia! Mattila huudahti, kun häneltä tiedusteltiin suosikkiuutisankkureita.

Todellinen yllätys nähtiin lähetyksessä, kun studioon asteli Ylen uutisankkuri Tommy Fränti valtava ruusukimppu mukanaan.

– Tommy! Ei oo totta, silminnähden ilostunut Mattila hihkaisi.

Lähetyksessä paljastui, että sekä Fränti että Mattila fanittavat toisiaan.

Fränti kertoi lähetyksessä myös ensikohtaamisestaan Mattilan kanssa. Se sijoittuu 80-luvun alkuun ja Sibeliusakatemian opiskelija-asuntolaan, jossa Karita Mattila leipoi pullaa.

Katso koko haastattelu Yle Areenasta.