Turun terrori-iskussa haavoittuneelle miehelle lähes kaksi vuotta ehdollista vankeutta – yritti saada oikeudettomia korvauksia

Oikeus katsoi Hassan Zubierin antaneen väärää tietoa ansioistaan.

Hassan Zubier myönsi syyllistyneensä törkeään petokseen ja törkeään väärennykseen, mutta kiisti rahankeräysrikoksen. Kuva: Lehtikuva

Turun terrori-iskussa elokuussa 2017 haavoittunut Hassan Zubier on tuomittu kolmesta talousrikoksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi hänen syyllistyneen törkeään petokseen, törkeään väärennykseen ja rahankeräysrikokseen.

Oikeus tuomitsi Zubierin vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hän joutuu maksamaan valtiolle rikoksesta saatuna taloudellisena hyötynä noin 13 500 euroa.

Oikeus katsoi Zubierin antaneen väärää tietoa ansioistaan, kun hänelle määrättiin korvauksia Turun tapahtumista.

Rahankeräysrikostuomio tuli hankkeesta kerätä Zubierille luvattomasti varoja. Keräystä organisoinut nainen tuomittiin samasta rikoksesta sakkorangaistukseen. Maksettavaa kertyi 25 päiväsakkoa eli yhteensä 800 euroa.

Zubier myönsi yrittäneensä saada oikeudettomia korvauksia. Rahankeräysrikoksen hän kiisti.

Hassan Zubier on Ruotsissa asuva Britannian kansalainen. Zubier haavoittui vakavasti, kun hän yritti auttaa joukkopuukotuksen ensimmäistä uhria Turun kauppatorilla. Kaikkiaan marokkolaismiehen tekemässä terrori-iskussa menehtyi kaksi ja haavoittui kahdeksan henkilöä.

Käräjäoikeuden ratkaisu ei ole lainvoimainen. Päätökseen voi hakea muutosta Turun hovioikeudesta tai ennakkotapauksena korkeimmasta oikeudesta.

Lue lisää: