1. yle.fi
  2. Uutiset

Nivalassa kotiapua kannustetaan hakemaan pienellä kynnyksellä – lapsiperheiden ilmainen arjen apu aloitettiin tiistaina

Palvelu poikkeaa aiemmin tarjotusta kotiavusta siinä, että se on maksuton, eikä palvelutarvetta arvioida erikseen.

kotipalvelut
Nivalaan on saatu matalan kynnyksen kotipalvelua. Kuvassa Nivalan kaupungin hyvinvointijohtaja Jukka Turunen (vas.), kotipalvelutyöntekijä Sofianna Lehtola ja MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Piia Korkiakoski.
Nivalaan on saatu matalan kynnyksen kotipalvelua. Kuvassa Nivalan kaupungin hyvinvointijohtaja Jukka Turunen (vas.), kotipalvelutyöntekijä Sofianna Lehtola ja MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Piia Korkiakoski.Päivi Seeskorpi / Yle

Nivalassa lapsiperheet voivat saada nyt matalan kynnyksen ilmaista kotipalvelua. Ensimmäinen kotikäynti oli tiistaina 1. syyskuuta.

Tarkoitus on helpottaa kaikkien apua tarvitsevien pikkulapsiperheiden arkea ilman erillistä palvelutarpeen arviointia. Ainoana kriteerinä on, että perheessä on alle kouluikäisiä lapsia.

Kotipalvelun toteuttavat Nivalan kaupunki ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri.

Avun pyytämisen kynnystä on haluttu nyt laskea.

– Minusta tuntuu, että monesti perheissä mietitään sitä, että onko meillä riittävästi sitä avun tarvetta, onko meillä riittävän huono ja väsynyt tilanne. Avun pyytäminen ei ole helppoa sukulaisilta eikä eri toimijoilta, sanoo Mannerheimin lastensuojeluliiton vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Piia Korkiakoski.

Matalan kynnyksen kotipalvelua on tähän mennessä hakenut viisitoista perhettä ja jokainen perhe voi saada arjen apua muutaman kymmenen tuntia tulevan syyskauden aikana.

Kotipalvelun rahoitus on useita kymmeniä tuhansia euroja, Nivalan kaupungilta kerrotaan.

Tällä hetkellä Nivalassa perheillä näyttää olevan tarvetta on nimenomaan lastenhoitoapuun. Pohjois-Pohjanmaalla saman tyyppistä palvelua on tällä hetkellä ainakin Kalajoella ja Sievissä.

Esimerkiksi peruspalvelukuntayhtymä Kallio tarjoaa perheille kotiapua, mutta tässä palvelussa tarve avulle arvioidaan aina erikseen.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi