1. yle.fi
  2. Uutiset

Rumaksi moitittu Kuusamon ydinkeskusta remontoidaan uuteen uskoon – toiveissa saada ohiajavat matkailijat pysähtymään palveluiden äärelle

Olennaisin osa ilmeen kohotuksessa on liikenneympyrän rakentaminen.

Kuusamo
Kuusamon keskusta
Kuusamon keskusta on ison remontin alla. Ensio Karjalainen / Yle

Kuusamon ydinkeskustaa myllerretään ehommaksi. Remontti käynnistyi viime toukokuussa ja lopullisesti remontti valmistuu vasta ensi kesänä.

Olennaisin osa ilmeen kohotuksessa on uuden kiertoliittymän eli liikenneympyrän rakentaminen Neljäntienristeykseen liikennevalojen tilalle. Myös risteyksestä lähtevät Ouluntaival sekä Kitkantie remontoidaan useiden satojen metrien matkalta.

Remonttia on odotettu pitkään. Kuusamon kaupungin keskustaa on moitittu paikaksi, jossa ei kukaan viihdy. Nyt keskustan ilme muuttuu merkittävästi, kun tieremontin lisäksi taajaman muutakin yleisilmettä rakennetaan tulevina vuosina viihtyisämmäksi. Suunnitteilla on muun muassa yhä enemmän tilaa kävelijöille.

Ydinkeskustan ehostamisen uskotaan houkuttelevan myös alueen yrittäjiä kehittämään yleisilmettään nykyistä houkuttelevammaksi. Torin reunassa Nina & Mimosa -kahvilaa pitävä yrittäjä Nina Lepistö kertoo monen paikallisen tavoin odottaneensa remonttia. Turistien toivotaan löytävän Kuusamon keskustaan.

– Nyt se tapahtuu ja ajatellaan, että siitä tulee kaunis. Se pistää ihmiset liikkeelle ja istumaan torille. Leivosten ja kahvien pitää olla tuoreita ja kauniita. Onhan se houkuttelevaa, jos sisääntuloonkin on vähän panostettu.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi