Hoiva-alalla haetaan isompia hartioita toiminnan tueksi – nyt ODL-Säätiö ja Nuorten Ystävät perustavat ison yhteisyrityksen

Tulevan yhtiön toiminnoissa on jo nyt yli 800 työntekijää ja noin 30 yksikköä eri puolilla Suomea.

Uusi yhtiö koostuu ODL:n hoivayhtiön ja Nuorten Ystävät palvelut -yhtiön toiminnoista. Kuva: Taneli Kärki / Yle

Suomeen syntyy uusi iso sosiaalipalveluja tarjoava yhtiö, kun Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö ja oululainen Nuorten Ystävät -yhdistys perustavat uuden yrityksen. Yhteisyrityksen on tarkoitus aloittaa toimintansa ensi kesään mennessä.

Uusi yhtiö koostuu ODL:n hoivayhtiön ja Nuorten Ystävät palvelut -yhtiön toiminnoista. Valtakunnallinen yritys tarjoaa sosiaalipalveluja lapsista vanhuksiin, mikä oli ratkaiseva tekijä yhteistyölle, kertoo ODL-säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Pörhö

– Meillä ei ole päällekkäistä kilpailevaa toimintaa, joten tämä on meille molemmille ihanteellinen ratkaisu.

ODL Hoivapalvelut -yhtiöllä on viisi nuorten kotia ja jonkin verran muita nuoriso- ja perhepalveluita, joista Nuorten Ystävät tunnetaan. Säätiön puheenjohtaja Matti Pörhön mukaan osapuolten nykyiset työntekijät jatkavat uudessa yhtiössä ja jatkossa henkilökuntaa tarvitaan vielä lisää.

Yhteistyö lähti Pörhön mukaan liikkeelle keskinäisistä selvittelyistä, ei osapuolten osto- tai myyntitarpeista.

– Tavoitteena on hakea lisää lihaa luitten päälle ja vahvistaa toimintaamme muuttuvassa sote-ympäristössä. Tämä antaa meille kummallekin hyvän mahdollisuuden kasvuun ja kilpailuun.

Pörhö arvioi, että uusi yhtiö tulee olemaan noin seitsemänneksi suurin toimija alalla yli 800 työntekijällään ja noin 50 miljoonan euron liikevaihdollaan.

Maanantaina uutisoitiin Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiön ostaneen oululaisen Caritas-Säätiön hoivayhtiön, joka työllistää noin 600 ihmistä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.