1. yle.fi
  2. Uutiset

Iisalmelaisen miehen murhan esitutkinta valmis – kaksikkoa epäillään myös useista kesämökkipaloista

Syytettynä ovat tervolainen mies ja nainen.

Tervo
Kuopion käräjäoikeus.
Murhaoikeudenkäynnin arvioidaan alkavan lokakuussa. Kuvituskuva.Yle

Poliisi on saanut valmiiksi Tervossa viime toukokuussa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Asia siirtyy seuraavaksi syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi sai ilmoituksen iisalmelaisesta miehestä, johon omaiset eivät olleet saaneet yhteyttä pariin päivään. Viikkoa myöhemmin poliisi löysi hänet kuolleena Tervosta.

Poliisi on tutkinut tekoa murhana, josta epäiltynä on ollut tervolainen vuonna 1985 syntynyt nainen ja tervolainen 1990 syntynyt mies. Heitä epäillään myös törkeästä ryöstöstä, törkeästä varkaudesta sekä hautarauhan rikkomisesta.

Tutkinnassa kävi ilmi myös, että murhasta epäiltyjä on syytä epäillä talven ja kevään 2020 aikana tapahtuneista useista kesämökkien paloista Tervossa, Vesannolla ja Rautalammilla. Kaikkiaan jutussa on tutkittu seitsemää kesämökkipaloa.

Useisiin kesämökkeihin oli myös murtauduttu ja niistä oli varastettu omaisuutta. Poliisi löysi tutkinnan aikana kesämökeiltä vietyä omaisuutta epäiltyjen kotoa kotietsinnässä.

Syyte jutussa on nostettava 30. syyskuuta mennessä. Alustavan tiedon mukaan jutun käräjäoikeuskäsittely alkaa lokakuussa.

Lue seuraavaksi