1. yle.fi
  2. Uutiset

Ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa – HAMK:ssa uskotaan, että koronaepidemia on lisännyt hakijoiden määrää

Koko maan ammattikorkeakouluissa tarjolla on lähes 900 aloituspaikkaa enemmän kuin vuosi sitten. HAMK:ssa aloituspaikkojen määrää lisättiin 130:llä.

opiskelupaikan hakeminen
Hämeen ammattikorkeakoulun rakennus ulkoa Visamäessä
Suomessa tavoitteeksi on asetettu, että 25–34-vuotiaista puolet suorittaisi korkeakoulututkinnon vuonna 2030.Tiina Kokko / Yle

Ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa tänään. Alkavassa yhteishaussa ammattikorkeakoulut jatkavat aloituspaikkojen lisäyksiä.

Hämeen ammattikorkeakoulun vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kertoo, että HAMK:ssa aloituspaikkoja lisättiin 130:llä. Ahokallio-Leppälä epäilee, että koronaepidemia on osaltaan kasvattanut hakijamääriä.

–Kyllä luulen, että on vaikuttanut ja se näkyy selkeästi noissa hakijamäärissä. Hämeen ammattikorkeakouluhan on hakijoiden määrässä kasvattanut omaa osuuttaan. AMK-tutkintoon valittujen määrä kasvoi meillä edellisvuodesta 41 prosenttia.

Koko maan ammattikorkeakouluissa tarjolla on lähes 900 aloituspaikkaa enemmän kuin vuosi sitten.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n mukaan aloituspaikkojen lisäämisellä tavoitellaan koulutustason nostamista. Suomessa tavoitteeksi on asetettu, että 25–34-vuotiaista puolet suorittaisi korkeakoulututkinnon vuonna 2030.

Syksyn alku on pudottanut suuren määrän irtisanomisuutisia ja edessä on monille työnhakua ja alanvaihtoa. Ahokallio-Leppälä näkee, että muun muassa HAMK:n tarjoama moduulimuotoinen opiskelu voisi olla yksi vaihtoehto myös uudelleenkouluttautujille.

–Moduulimuotoinen opiskelu käy niin tutkinto-opiskelijoille kuin heille, jotka haluavat täydentää omaa osaamistaan. Moduuleilla voi suorittaa osaamisen osia, eikä tarvitse välttämättä koko tutkintoa suorittaa.

Syksyn yhteishaku päättyy 16.9.2020 kello 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2021.

Lue seuraavaksi