1. yle.fi
  2. Uutiset

Opetusministeri Li Andersson on raskaana

Lapsen on määrä syntyä uudenvuoden tienoilla.

Li Andersson
Li Andersson
Opetusministeri Li Andersson.Hilma Toivonen / Yle

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson on raskaana. Hän kertoo asiasta Twitterissä, Instagramissa ja Kansan Uutisissa (siirryt toiseen palveluun).

– Jos kaikki menee hyvin, syntyy minulle ja puolisolleni Juhalle lapsi uudenvuoden tienoilla. Se on henkilökohtaisesti niin suuri ilon ja onnellisuuden aihe, että sille on vaikeaa löytää sopivia sanoja, kuvailee Andersson.

Anderssonin avopuoliso on entinen jääkiekkoilija Juha Pursiainen.

Li Anderssonin Instagram-päivitys 2.9.

Töitä normaalisti joululomiin asti, sijainen ministerin tehtävään valitaan pian

Andersson kertoo jatkavansa töitä normaalisti joululomiin asti, edellyttäen että oma ja lapsen terveys sen sallii.

Hänen mukaansa ministerin tehtävien hoitaminen äitinä on kuitenkin käytännössä mahdotonta heti lapsen syntymisen jälkeen ja siksi hänen tilalleen valitaan toinen henkilö hoitamaan opetusministerin tehtäviä ensi kevään ajaksi.

Andersson kertoo, että opetusministerin sijaisuudesta päättää vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous. Jo ensi viikonvaihteessa sunnuntaina puoluehallitus tekee oman esityksensä yhteiskokoukselle.

Andersson aikoo kuitenkin hoitaa perhevapaalla puolueen puheenjohtajuuteen liittyvät tehtävät ja kevään kuntavaalien mediaesiintymiset, hyödyntäen puolueen muuta puheenjohtajistoa tarpeen mukaan.

Lue seuraavaksi