1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopion uudessa uimahallissa 36 000 kävijää ensimmäisen kuukauden aikana – palautteen perusteella on säädetty löylyjä ja lisätty lokerikkoja

Kuopiolaiset ovat olleet innoissaan uudesta Kuntolaakson uimahallista, mutta myös kohennettavaa on löytynyt.

uimahallit
Kuopion uuden uimahallin kymmenratainen allas
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion uudessa uimahallissa on käynyt jo 36 000 polskijaa. Kuukausi sitten avatun Kuntolaakson hallin puitteista on tullut paljon myönteistä palautetta käyttäjiltä.

– Elokuussa on ollut vieläpä kaunis sää, joten voi odottaa, että räntäkelit tuovat vielä enemmän kävijöitä halliin, toteaa liikuntapaikkapalveluiden päällikkö Saku Kekäläinen Kuopion kaupungilta.

Kaupungin liikuntapalveluissa osattiin odottaa, että alkuinnostus tuo halliin paljon kävijöitä. Tavoitteena on 350 000 kävijää ensimmäisen vuoden aikana.

Käyttäjiltä saadun rakentavan palautteen perusteella on lisätty esimerkiksi säilytyslokerikkojen määrää pesuhuoneissa. Myös löylyjen voimakkuutta on säädetty niin, että eri saunoissa saa erityyppiset löylyt. Lisäksi kuntosaliohjausta on lisätty aamupäiviin.

Paikallinen uimaseura on ilmaissut tyytymättömyytensä uuden uimahallin hinnoitteluun ja allasolosuhteisiin. Uimaseuran ja kaupungin välistä kiistaa ratkotaan seuraavassa hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan kokouksessa.

Lue myös:

Kuopion uuden uimahallin pääsymaksut ovat aiheuttaneet jo kiistan – uimaseuran mielestä hinnat ovat kohonneet, mutta kaupungin mielestä eivät

Miltä näyttää 2020-luvun uimahallissa? Kuopion uusi halli rakennettiin kävijöiden toiveiden mukaan: Nyt uimapuvun saa kuivaksi sekunneissa

Lue seuraavaksi