1. yle.fi
  2. Uutiset

Tallink jatkaa lomautuksia Suomessa – irtisanoo Virossa ja Latviassa

Käynnissä olevat prosessit vaikuttavat yhteensä jopa 2 500 työntekijään Tallink-konsernin eri maissa.

Tallink
Tallink Siljan matkustajalaiva Silja Serenade
Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene haluaisi saada valtiovaltaa apuun varustamoiden ongelmiin. Kuvassa Tallinkin Silja Serenade-laiva.Peter Sjöholm / Yle

Tallink-konserni aloittaa tällä viikolla neuvottelut irtisanomisista Virossa ja Latviassa.

Suomen Tallink Silja Oy:ssä on puolestaan parhaillaan käynnissä mittavia maa- ja merihenkilöstön lomautuksia, jotka jatkuvat koko- tai osa-aikaisina toistaiseksi.

Suomessa lomautukset koskevat lähes kaikkia Tallink Siljan noin 1 200:aa työntekijää niin maissa kuin Suomen lipun alla operoivilla kahdella laivalla: Silja Serenadella ja Baltic Princessillä.

– On selvää, että nykytilanteessa ei ole taloudellisesti mahdollista jatkaa kaikkien syksylle ja talvelle suunniteltujen tuotteiden ja palvelujen tarjoamista. Näin ollen emme myöskään pysty tarjoamaan niin paljoa työtä konsernimme työntekijöille kuin toivoimme, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

Käynnissä olevat prosessit vaikuttavat yhteensä jopa 2 500 työntekijään Tallink-konsernin eri maissa.

Nõgene haluaisi saada valtiovaltaa apuun varustamoiden ongelmiin.

– Toivon vilpittömästi, että hallitustason keskustelut palkkakorvausjärjestelmistä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa myös johtavat pian myönteisiin päätöksiin, jolloin pystyisimme vähentämään irtisanomisia, uudelleenorganisointia ja lomautuksia, Nõgene toteaa.

Lue seuraavaksi