1. yle.fi
  2. Uutiset

Romanialaismies toi prostituoituja Suomeen ohi koronasäädösten – tuomio törkeästä väärennyksestä ja parituksesta

Mies väärensi asiakirjoja, jotka väittivät naisten olevan tulossa töihin tunnettuun ruoan kotiinkuljetuspalveluun.

Kotimaan uutiset
Lakikirjat, laki, oikeus, oikeudenkäynti, laillisuus, lakitieto, Suomen laki
Mies sai puolen vuoden tuomion muun muassa parituksesta.Antti Laakso / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut romanialaisen miehen törkeästä väärennyksestä, väärennyksestä, parituksesta, väärennysaineiston hallussapidosta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Mies sai puolen vuoden vankeusrangaistuksen.

Oikeuden käsittelemien syytteiden mukaan 32-vuotias mies järjesti toukokuussa Suomeen useita henkilöitä väärennetyillä asiakirjoilla ohi koronavirusta koskevan maahantulolainsäädännön.

Asiakirjoja oli tehty 13, kaksi miehelle itselleen ja 11 muille. Ainakin kolme asiakirjaväärennyksen saajaa työskenteli miehen vuokraamissa asunnoissa ja kauppasi seksipalveluja.

Aidolta näyttäneitä asiakirjaväärennöksiä

Työsopimusväärennykset oli tehty harhauttamaan viranomaisia uskomaan, että henkilöt olisivat tulossa Suomeen tekemään töitä tunnetulle ruoan kotiinkuljetuspalvelulle.

Romanialaismies oli tehnyt työsopimukset kotiinkuljetusyhtiön ohjelmistolla, johon hänellä oli pääsy aiemman työsuhteensa ansiosta.

Kolme väärennöksen avulla Suomeen tulleista henkilöistä toimi syytteen mukaan prostituoituna miehen välittämissä asunnoissa. Asuntoja oli eri puolilla Suomea, ainakin Jyväskylässä, Kokkolassa, Oulussa ja Vaasassa.

Osoite Porissa

Miehellä itsellään on osoite Porissa, mistä syystä asia käsiteltiin Satakunnan käräjäoikeudessa.

Mies oli myös tilannut itselleen Facebookista väärennetyn Irlannin ajokortin. Hän ei ollut suorittanut autokoulua sen enempää Irlannissa kuin Romaniassa.

Tuomittu on jo istunut rangaistuksestaan noin puolet tutkintavankeudessa. Oikeus katsoo, että häntä ei ole tämän asian vuoksi enää syytä pitää vangittuna.

Lue seuraavaksi