Amorella siirretään Ahvenanmaalle satamaan keskiviikkona – ajoneuvojen toimittamista omistajilleen selvitetään

Alus viedään myöhemmin Naantaliin. Automatkustajien tulee olla korvauksista yhteydessä omaan vakuutusyhtiöönsä.

M/S Amorella ajettiin Järsön saaren rantaan Ahvenanmaalla sen saatua pohjakosketuksen sunnuntaina. Kuva: Sjöräddningscentralen i Åbo

Karille ajanut M/S Amorella siirretään Ahvenanmaalle satamaan huomenna keskiviikkona, kertoo Viking Line.

Aluksen siirtoa valmistellaan tiistaina, ja tavoitteena on siirtää se keskiviikkona Järsöstä Långnäsin satamaan Ahvenanmaalla.

Sen jälkeen Amorella hinataan Turun korjaustelakalle Naantaliin. Tarkkaa aikataulua ei ole vielä vahvistettu. Viking Line päättää yhdessä asianomaisten viranomaisten kanssa tulevista toimenpiteistä.

Jo aiemmin Viking Line kertoi, että suunnitelmana on ajaa vettä paineilmalla aluksen kaksoispohjan etuosaan ja siirtää painopistettä taakse lastia siirtämällä. Vielä tällä hetkellä Amorella on keulastaan tukevasti kiinni Järsön saaren edustalla mutapohjassa.

Kyydissä olevan rahdin osalta päätökset tehdään myöhemmin. Yksi vaihtoehto on ajoneuvojen purkaminen Långnäsin satamaan.

Autojen toimittamista omistajilleen selvitetään

Joka tapauksessa autojen toimittamisessa omistajilleen Suomessa tai Ruotsissa on oma urakkansa.

– Tätä selvitämme paraikaa. Olemme yhteydessä omistajiin, kertoo Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

Korvauksista hän toteaa yhtiön noudattavan kuljetusehtojen ja merilain mukaisia vastuuehtoja.

– Kehotamme kaikkia olemaan yhteydessä omaan vakuutusyhtiöön, joka sitten on yhteydessä meihin ja meidän vakuutusyhtiöihimme, ohjeistaa Boijer-Svahnström.

Aluksella on noin 40 henkilöautoa ja saman verran rekkoja. Ajoneuvot eivät ole Boijer-Svahnströmin mukaan vahingoittuneet onnettomuudessa.

Korvausten suuruusluokka vielä arvoitus

Jos asiakas on tarvinnut käyttöönsä korvaavan kulkupelin, kuten vuokra-auton tai taksin, kehottaa Boijer-Svahnström ottamaan yhteyttä Viking Linen reklamaatioita hoitavaan Claims-osastoon.

Alukselle jääneistä matkatavaroista ja siitä mahdollisesti aiheutuneista lisäkustannuksista Viking Line pitää yhteyttä asiakkaisiinsa.

Tavarakuljetuksissa ei tiedotusjohtajan mukaan ole pilaantuvia elintarvikkeita tai kylmätuotteita. Kuljetusten viivästymisestä aiheutuvissa korvauksissa yhtiö noudattaa kuljetusehtojen vastuusääntöjä.

Asiakkaille maksettavien korvausten suuruusluokkaa ei tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan pysty vielä tässä vaiheessa arvioimaan.

M/S Amorella sai pohjakosketuksen Ahvenanmaalla sunnuntaina alkuiltapäivästä. Tilanteen vakauttamiseksi alus ajettiin Järsön saaren rantaan.

Laivalta evakuoitiin hieman yli 200 matkustajaa ja osa miehistöstä. Haverista ei aiheutunut henkilövahinkoja. Kaikkiaan aluksella oli 281 ihmistä.

Aiheesta aiemmin: