1. yle.fi
  2. Uutiset

Soinin Vuorenmaan rinnekiistassa ensimmäinen erä kunnalle – hallinto-oikeus ei tutkinut rinneyrittäjän valitusta

Soinin Vuorenmaan rinneyrittäjän vaatimukset eivät menneet läpi Vaasan hallinto-oikeudessa.

riita-asiat
Erämaan elämyskeskus
Ensimmäinen erä Soinin kunnan ja Vuorenmaan yrittäjän kiistassa on käyty hallinto-oikeudessa.Tarmo Niemi / Yle

Soinin Vuorenmaan rinneyrittäjän vaatimus kumota talviurheilukeskuksen vuokrasopimuksen irtisanomispäätös hylättiin Vaasan hallinto-oikeudessa.

Eteläpohjalainen Soinin kunta irtisanoi kunnan ja Erämaan elämyskeskus Oy:n välisen vuokrasopimuksen toukokuussa. Yritys teki päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Vaasan hallinto-oikeus päätti, ettei se tutki valitusta, vaan se hylkää Erämaan elämyskeskuksen oikaisuvaatimuksen sekä oikeudenkäyntikuluvaatimuksen.

Hallinto-oikeuden mukaan vuokrasopimuksen purkamista koskeva asia on yksityisoikeudellinen, eikä sitä voida tutkia ja ratkaista hallinto-oikeudessa. Täytäntöönpanon keskeyttämiselle ei myöskään ole ilmennyt aihetta.

Tapaus on yksi osa kunnan ja yrittäjän välistä kiistaa. Yrityksen kolme muuta kannetta Soinin kuntaa vastaan odottaa käsittelyä Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Lue seuraavaksi: Riita Soinin laskettelukeskuksessa syvenee – kunta haluaa irti sopimuksesta, yrittäjä uhkaa miljoonakorvauksilla

Kunnanhallituksen puheenjohtaja: "Olemme oikeilla jäljillä"

Soinin kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala (kesk.) on hallinto-oikeuden päätöksestä helpottunut.

– Tämä on meille signaali, että olemme oikeilla jäljillä, Keisala toteaa.

Keisala sanoo kunnan odottavan käräjäoikeuden päätökset vireillä olevista jutuista ennen kuin Vuorenmaan rinteen tulevaisuudesta päätetään.

Kunta odottaa käräjäoikeuden käsittelevän Vuorenmaan tilanteen syksyn aikana, elleivät koronan aiheuttamat jutturuuhkat työnnä asian käsittelyä tuonnemmaksi.

– Meillä on paljon visioita Vuorenmaan kehittämisestä, mutta emme ota askeltakaan, ennen kuin nämä Erämaan elämyskeskuksen asiat on käsitelty.

Jos ratkaisuja ei saada käräjäoikeudesta syksyn aikana, rinnettä ei ehditä saada auki tulevalle kaudelle, vaan silloin se siirtyisi talvelle 2021–2022.

– Soinin Sisun hankerahalla Vuorenmaahan rakentamat kuntoportaat ovat olleet nyt erittäin suositut. Ne ovat tosi kovassa käytössä, Juha-Pekka Keisala kertoo.

Kunta myös suunnittelee nyt Vuorenmaalle johtavien teiden kunnostamista.

Lue seuraavaksi: Soini ryhtyy häätötoimiin: kunta purki Vuorenmaan rinneyrittäjän kanssa tehdyn osasopimuksen

Soinin Vuorenmaan rinneyrittäjä irtisanomisesta: "Tuli maksamaan kunnalle muutaman miljoonan ylimääräistä"

Ilo uudesta rinneyrittäjästä oli lyhyt pienessä Soinin kunnassa – petoksista tuomitun yrittäjän kanssa roihahti ilmiriita hetkessä

Lue seuraavaksi