Maitojauheen tuotantomäärät kasvavat Valion Seinäjoen tehtaalla

Maitojauhetta on valmistettu Seinäjoella tehtaan perustamisesta eli vuodesta 1965 lähtien.

maitojauhe
Lehmä niityllä.
Osa Valion Seinäjoen tehtaan käsittelemästä maidosta kuivataan jauheeksi. Kuvituskuva.Yle / Pixabay

Valion Seinäjoen tehdas aikoo lisätä maitojauheen tuotantoaan viidenneksellä. Seinäjoen maitojauhetehdasta uudistetaan parhaillaan, jotta tavoitteeseen päästäisiin jo ensi vuonna.

– Uudistamme rakenteita ja hankimme uusia laitteita. Samalla jauhetehtaan nykyistä tornia korotetaan, kertoo Seinäjoen tehtaanjohtaja Timo Panula.

Seinäjoella tehdään tällä hetkellä vuodessa 30 miljoonaa kiloa maitojauhetta.

Valio valmistaa Seinäjoella maitojauheen lisäksi voita, kevytlevitteitä, rahkaa, raejuustoa, kreikkalaista jogurttia, proteiinivanukkaita ja niinsanottuja herkkukonseptituotteita.

Lämmöntuotannossa turpeesta ja öljystä biomassaan

Valion Seinäjoen tehtaalla on käynnissä toinenkin rakennusprojekti. Vanhan lämpölaitoksen viereen nousee pienempi, neljän megan lämpövoimalaitos.

– Valio haluaa tuottaa lämpöä tulevaisuudessa nykyistä enemmän puuperäisellä biomassalla ja vähentää öljyn ja turpeen energiakäyttöä, Timo Panula selvittää.

Valion Seinäjoen tehtaan tuotannossa työskentelee 365 henkilöä. Kun tukiorganisaatiot lasketaan mukaan, Valio työllistää alueella kaikkiaan noin 400 henkilöä.