Alkuvuoden myrkytystapauksiin ei liittynytkään rikosta ja vaarallisia huumeita – tapahtumien samanaikaisuutta selittää vain sattuma

Poliisi varoitti helmikuussa pohjalaisia alueella mahdollisesti liikkuvista, vaarallisista huumeista.

Pohjanmaan poliisi selvitti alkuvuonna, liikkuiko pohjalaismaakunnissa tuolloin vaarallisia huumeita ja lääkkeitä, jotka olisivat aiheuttaneet kuolemantapauksia ja vieneet ihmisiä sairaalahoitoon. Kuva: Hernan Schmidt / AOP

Pohjalaismaakunnissa ei ole alkuvuoden aikana liikkunut vaarallisia huumeita, vaikka poliisi ehti tuolloin niistä jo varoittaa (siirryt toiseen palveluun). Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla kuoli tuolloin viikon sisällä kaksi henkilöä ja kolme joutui sairaalahoitoon epäillyn myrkytyksen takia.

Poliisin tutkimuksissa ei ole tullut ilmi seikkoja, jotka viittaisivat siihen, että liikkeellä olisi ollut erityisen vaarallisia aineita.

– Kaikkien tapausten näytteet on nyt analysoitu, muita tutkintatoimenpiteitä tehty ja tutkinta päätetty, Pohjanmaan poliisilaitos tiedottaa.

Poliisi uskoo nyt sattumaan.

– Se, että useita henkilöitä kuoli ja joutui sairaalahoitoon samanlaisten oireiden takia, ja että tapaukset tapahtuivat lyhyen ajan sisällä pienellä alueella, on ollut pelkkää sattumaa.