1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rekrytointi

Mikkelin kaupungilla auki useampia päällikkötason virkoja – esimiesten määrä ei kuitenkaan kasva

Joitakin asiantuntijavirkoja on vaikea saada täytettyä.

Rekrytointi
Katt får injektion.
Esimerkiksi eläinlääkäreiden rekrytoinneissa on Mikkelissä haasteita. Kuvituskuva.Maria Sbytova

Mikkelin kaupunki hakee tällä hetkellä tekijöitä useampaan päällikkötason tai asiantuntijan virkaan. Haettavana on maankäyttöjohtajan, liikuntapäällikön, kirjastopäällikön, kaupungin lakimiehen ja eläinlääkärin virat.

Esimerkiksi maankäyttöjohtaja toimii kaupunkikehityksen kannalta merkittävässä roolissa kaavoituksen johtamisen ja maankäytön osalta.

Mikkelin kaupungin henkilöstöjohtaja Maria Närhinen kertoo, että nyt avoinna olevat päällikkötehtävät liittyvät kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamiseen, josta on tehty päätös alkukesästä 2020. Esimiesten kokonaislukumäärä vähenee mutta uusiakin rekrytoidaan. Myös esimiesportaita on vähennetty.

Osa esimiehistä jäänyt eläkkeelle tai siirtynyt muualle, muutama esimies on siirtynyt vapaana olevaan asiantuntijatehtävään. Kaupungin kokonaishenkilöstömäärään ei tule lisäystä tätä kautta.

Henkilöstöjohtaja Maria Närhinen pitää kaupungin vetovoimaa hakijoiden silmissä kohtuullisena. Joitakin asiantuntijoita on vaikea rekrytoida, esimerkiksi eläinlääkäreiden rekrytoinnissa ollut haasteita.

– Yleisesti sekä kaupungin vetovoimalla asuinpaikkana että kaupungin sisäinen maine työpaikkana ovat aina merkityksellisiä. Mikkeli on pienehkö paikka eli tärkeää olisi saada myös muualta muuttavan aviopuolisolle töitä, sanoo Maria Närhinen.