Kokkola City Run perutaan sittenkin

Koronaepidemian toinen aalto ja terveysriskit painoivat Keplin puntarissa.

Sää suosi vuoden 2018 Kokkola City Runia. Kuva: Petri Kuikka / Yle

Kokkola City Run perutaan sittenkin tältä vuodelta. Pohjois-Suomen suurin kuntoilutapahtuma siirrettiin aiemmin keväältä syyskuun alkuun, mutta nyt järjestäjät ovat tehneet päätöksen tämän vuoden tapahtuman perumisesta.

Päätöksen taustalla on koronaepidemian uusi aalto ja terveysriski. Vielä pari viikkoa sitten järjestäjät olivat toiveikkaita erityisjärjestelyin läpivietävän juoksun toteutumisesta.

– Haluamme Keplinä toimia vastuullisesti, kunnioittaa tapahtumaan ilmoittautuneita kuntoilijoita ja työpaikkoja sekä estää koronatartuntojen mahdollisen leviämisen tapahtumassa, kertoo Ilkka Tanttinen järjestelytiimistä Keplin tiedotteessa,

Järjestäjät kävivät tapahtumasta tiiviisti keskusteluja myös terveysviranomaisten kanssa.

- Myös maineriskit olivat esillä, joilla olisi voinut olla vaikutuksia Keplin muuhunkin terveysliikunnan edistämiseen ja tapahtumajärjestämiseen, kertoo Keplin varapuheenjohtaja Reijo Alakoski.

Kokkola City Run aiotaan juosta ensi vuoden keväällä, perjantaina 7.5.2021. Kepli tiedottaa myöhemmin tämän vuoden tapahtumaan ilmoittautuneille osallistumismaksujen mahdollisista palautuksista ja osallistumisoikeuksien siirroista.

Tämän vuoden tapahtumaan ennätti ilmoittautua noin 800 henkeä. Yleensä tapahtuma on kerännyt noin 2 000 kuntoilijaa.