1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaavin kunnanhallitus puuttui kahden valtuutetun epäasialliseen käytökseen

Kunnanhallituksen puheenjohtajan mukaan valtuutetut ovat häirinneet ja uhkailleet kunnan virkamiehiä.

Kaavi
Kaavin kunnanjohtaja
Ylen saamien tietojen mukaan yksi epäasiallisen käytöksen kohteeksi joutuneista virkamiehistä on kunnanjohtaja Ari Sopanen. Arkistokuva.Toni Pitkänen / Yle

Kaavin kunnanhallitus on puuttunut kahden kunnanvaltuutetun epäasiallisena pidettyyn käytökseen.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Eino Miettisen (sin.) mukaan kyse on kahdesta valtuutetusta, jotka ovat häirinneet ja uhkailleet kunnan virkamiehiä heidän työpaikallaan. Häirinnän kohteena ovat olleet kunnanjohtaja, sosiaalijohtaja sekä hallintojohtaja.

Maanantaina asiaa käsitellyt kunnanhallitus tuomitsee epäasiallisen käytöksen. Kunnanhallitus on antanut asiasta lausunnon aluehallintovirastoon, jonka kantaa nyt odotetaan.

Lausuntoa tai tarkempia tietoja ei ole annettu julkisuuteen, mutta asia on hiertänyt Kaavilla jo pitkään, sillä sitä on käsitelty ensimmäisen kerran jo yli vuosi sitten.

Kiistaa on käsitelty kunnanhallituksessa useita kertoja salaisena, mutta tämän vuoden kesäkuussa asialistalle tuli ensimmäistä kertaa maininta epäasialliseen käytökseen puuttumisesta. Käsittelyn pohjana on lainkohta, jossa todetaan kunnalla olevan velvollisuus puuttua luottamushenkilön epäasialliseen käytökseen kunnan työntekijää kohtaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Eino Miettisen mukaan tapahtumissa on taustalla vanhaa poliittista kulttuuria, jossa yksittäisillä valtuutetuilla on ollut tapana yrittää toimia johtajana viranhaltijoille.

Kunnan hallinnossa kuitenkin kunnanjohtaja johtaa kuntaa kunnanhallituksen alaisuudessa. Kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävänä on saattaa epäily valtuutetun epäasiallisesta käytöksestä kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Asiassa selvitetään myös, onko poliisille tehty siihen liittyvä tutkintapyyntö. Kunnanjohtaja Ari Sopanen toteaa, ettei hänellä ole asiasta kerrottavaa, koska hän on asiassa asianosainen.

Lue seuraavaksi