Hyppää sisältöön

Turun seudun busseihin ei suunnitella maksuja lastenvaunuille

Helsingin seudun liikenne HSL ehdottaa, että lastenvaunujen kanssa kulkevien olisi jatkossa ostettava matkalippu joukkoliikenteessä.

Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Turun alueen busseihin ei ole suunnitteilla maksuja lastenvaunujen kanssa matkustaville. Fölin busseihin on päässyt keskiovesta ilman maksua lastenvaunujen kanssa.

Asia nousi pinnalle, kun Helsingin HSL ehdotti ilmaisten matkojen poistamista. HSL:n ehdotuksen mukaan lipputuloja tulisi reilut neljä miljoonaa.

Turun joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte kertoo, että hän ei ole esittämässä joukkoliikennelautakunnalle maksullisuutta. Asiaa ei hänen mukaansa olla tällä hetkellä pohtimassa.

Hankala tilanne vaatii toimia

Turun seudun Föli kuitenkin on joka tapauksessa talouden sopeutustarpeen edessä. Koronaviruksen vuoksi joukkoliikenteen tulot ovat romahtaneet.

Joukkoliikennelautakunnalle esiteltiin viime viikolla rumia talouslukuja. Osavuosikatsauksessa todetaan ettei eikä minkäänlaisiin matkamäärä- tai lipputulotavoitteisiin ole mahdollista päästä vuonna 2020.

Alkuvuoden tulojen perusteella ennuste koko vuoden osalta on, että Fölin tulot putoavat hiukan alle 9,3 miljoonaa euroa. Toisaalta myös menot laskivat alkuvuonna noin 2,4 miljoonaa.