1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappi

Lappia kisaa Euroopan komission liikuntapalkinnosta

Parhaan liikuttajan tittelistä kisaavat koulut eri puolilta Eurooppaa.

Lappi
Jumppapalloja nokialaisessa luokassa
Lappia on aikaisemmin palkittu valtakunnallisella Liikkuva opiskelu -palkinnolla.Mauri Tikkamäki / Yle

Ammattiopisto Lappia kilpailee Suomen ehdokkaana Euroopan komission liikuntapalkinnosta.

Kyseessä on koulutuksen BeActive -palkinto eli parhaan liikuttajan titteli, josta koulut eri puolilta Eurooppaa kisaavat.

Lappia on aikaisemmin palkittu valtakunnallisella Liikkuva opiskelu -palkinnolla. Oppilaitos on onnistunut lisäämään opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkumista Kemin, Tornion, Muonion ja Tervolan Louen toimipisteissään.

Oppilaitoksessa on kehitetty muun muassa opiskelijoiden elämänmuutosprosessia tukevia opetusmenetelmiä. Liikunta on myös kiinteä osa työssäoppimisjaksoja.

Liikkuva Lappia -hankkeen projektipäällikkö Pekka Tiitinen on ylpeä ehdokkuudesta. Tärkeintä hänen mielestään ovat kuitenkin muutokset koko oppilaitoksen arjessa.

– Tämä ehdokkuus ja aiemmin saatu valtakunnallinen Liikkuva opiskelu -palkinto ovat hienoja tunnustuksia koko Lappialle. Mutta tärkeintä on opiskelijoiden ja henkilöstön liikkumisen, työhyvinvoinnin ja terveellisten elämäntapojen tukeminen. Arjen toiminta on meidän kaikkien yhteinen juttu, Tiitinen korostaa.

BeActive -palkinto on osa 23.–30. syyskuuta vietettävää Euroopan urheiluviikkoa. Euroopan komissio valitsee esitetyistä ehdokkaista loppukilpailuun pääsevät. Voittaja selviää marraskuussa 2020. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Lue seuraavaksi