Hyppää sisältöön

Kotkalla ja Haminalla takanaan huippukesä: matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät yli 20 prosenttia

Heinäkuun majoitusmyynnin arvo nousi seudulla 1,3 miljoonaan euroon.

Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely on houkutellut yleisöä Kotkan Merikeskus Vellamoon. Kuva: Soile Tirilä / Museovirasto

Etelä-Kymenlaaksossa on takana poikkeuksellisen vilkas matkailukesä.

Heinäkuussa kotimaan matkailijoiden rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät Kotkan-Haminan seudulla yli viidenneksellä, vaikka suuria tapahtumia kuten Kotkan Meripäiviä tai Hamina Tattoota ei koronatilanteen takia järjestetty.

Heinäkuun majoitusmyynnin arvo kasvoi 1,3 miljoonaan euroon. Kaikkiaan rekisteröityjä yöpymisiä oli heinäkuussa yli 28 000, josta suurin osa oli kotimaisia yöpyjiä.

Heinäkuu oli hyvä kuukausi esimerkiksi Merikeskus Vellamossa, jossa vieraili lähes 36 000 kävijää. Myös muut seudun kohteet ovat raportoineet merkittävästä kasvusta edellisvuoteen verrattuna.

Etelä-Kymenlaakson kehittämisyhtiö Cursor on keskittynyt tänä vuonna kotimaan vapaa-ajan matkailun edistämiseen alueella, koska käytännössä kansainvälisiä matkailijoita ei voinut tänä vuonna tavoitella ja tapahtumat puuttuivat.

– Kaikki Suomen alueet lähtivät yhdessä kilpajuoksuun, jossa pyrittiin tekemään omaa aluetta tunnetuksi ja kiinnostavaksi, Cursorin matkailujohtaja Kati Paasi sanoo.

Paasi listaa Etelä-Kymenlaakson matkailun valttikorteiksi rannikon, saariston, Kymijoen ja mielenkiintoiset käyntikohteet, kuten Merikeskus Vellamon. Tärkeässä osassa ovat myös Kotkan palkitut puistot.

– Näiden kaikkien yhdistäminen matkakokonaisuudeksi on ollut se mahdollisuus tänä kesänä, Paasi sanoo.

Lue lisää:

Kotimaan matkailu kukoistaa Kymenlaaksossa – kävijäennätyksiä rikotaan nyt monessa kohteessa