1. yle.fi
  2. Uutiset

VR lisää yöjunavuoroja Lappiin ruskasesongin ajaksi

Syyskuulle lisätyt kuusi uutta yöjunavuoroa ovat jo myynnissä ja lokakuun kahdeksan uutta lisävuoroa tulevat myyntiin ensi viikolla.

junat
Mies odottaa junaa Tikkurilan rautatieasemalla.
VR:n mukaan yöjunassa on korona-aikana turvallista matkustaa.Mikko Ahmajärvi / Yle

VR tuo myyntiin ylimääräisiä yöjunavuoroja Kolariin ja Rovaniemelle syys-lokakuulle. Yhtiön mukaan syynä on ennustettua parempi kysyntä.

VR:n mukaan vuorot on suunniteltu siten, että ne mahdollistavat myös viikonlopun ruskamatkat pohjoiseen.

Syyskuulle lisätyt kuusi uutta yöjunavuoroa ovat jo myynnissä ja lokakuun kahdeksan uutta lisävuoroa tulevat myyntiin tiistaina 8. syyskuuta. Samalla myyntiin tulevat loppuvuoden kauko- ja lähiliikenteen päiväjunat ajalle 25.10.–12.12.2020.

VR:n mukaan yöjuna on korona-aika turvallinen matkustusmuoto.

– Yöjunalla voi matkustaa huoletta oman porukan kesken ilman ylimääräisiä kontakteja. Hyteissä on omat wc-tilat ja suihkut, ruuat voi tilata ovelle ravintolavaunusta ilman kontakteja. Perillä voit hypätä suoraan omaan autoon ja jatkaa matkaa valitsemaasi kohteeseen., matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola sanoo tiedotteessa.

VR:n kauko- ja lähijunissa suositellaan käytettäväksi kasvomaskia.

– Omassa makuuhytissä maskia ei kuitenkaan tarvitse käyttää, mutta suosittelemme käyttöä muualla junassa liikkuessa. Yöjunien makuuhyttejä myydään tällä hetkellä ainoastaan omalle seurueelle tai yhden asiakkaan käyttöön, Simola sanoo.

Lue seuraavaksi