1. yle.fi
  2. Uutiset

Yle saa uudet tilat Kouvolan Manskilta – toimitus tekee uutisia radioon, televisioon ja verkkoon

Toimitus muuttaa Salpausselänkadulta kävelykatu Manskille.

Yle
Ylen mediatoimittaja Pyry Sarkiola kävelykatu Manskilla Kouvolassa.
Ylen Kouvolan toimitus muuttaa Salpausselänkadulta kävelykatu Manskille. Radion Kymenlaakson lähetysyksikkö sijaitsee Kotkassa, ja Kouvolan toimituksen työtilat toimivat tukikohtana kentällä liikkuville toimittajille.Antro Valo / Yle

Ylen Kouvolan toimitus muuttaa loppuvuoden aikana kävelykatu Manskille.

Toimituksen uudet tilat sijaitsevat katutasossa. Niissä voidaan esimerkiksi koostaa radio- ja tv-juttuja sekä tehdä suoria lähetyksiä radioon, televisioon ja verkkoon.

– Keskeinen sijainti Kouvolassa on meille erinomainen juttu! Uudesta paikasta on helppo lähteä tekemään juttuja eri puolille Kymenlaaksoa, Yle Kaakkois-Suomen päällikkö Sari Lehtinen sanoo.

Ylen Kouvolan toimitus on sijainnut 1970-luvulta lähtien Salpausselänkadulla Kuntotalo II:n kolmannessa kerroksessa. Muuton myötä toimituksen työtilat päivitetään tähän päivään.

Uusissa tiloissa mahtuu työskentelemään kymmenkunta ihmistä. Määrä kuitenkin vaihtelee päivittäin, sillä toimituksessa työskentelevät toimittajat ja mediatoimittajat liikkuvat juttukeikoillaan eri puolilla Kymenlaaksoa.

– Ylen aluetoiminta perustuu entistä vahvemmin kentällä oloon. Toimittajamme ovat siellä, missä ihmisetkin, ja siellä, missä asiat tapahtuvat.

Toimitukset myös Kotkassa ja Lappeenrannassa

Kouvolan toimitus on osa Yle Kaakkois-Suomea yhdessä Kotkan ja Lappeenrannan toimitusten kanssa. Toimitukset tekevät Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa Radio Suomen aamulähetyksiä sekä yhteistä Radio Suomen iltapäivälähetystä.

Radion lähetysyksiköt sijaitsevat Kotkassa ja Lappeenrannassa, mutta suoria lähetyksiä on mahdollista siirtää myös Kouvolan toimitukseen. Kouvolan uudesta toimituksesta on myös nykyistä helpompi hypätä mukaan Manskin tapahtumiin.

– Kun olemme siinä aivan äärellä, voimme tilanteen mukaan lähteä mukaan joko tekemään lähetystä tai olla muuten läsnä ja kertoa myös Ylestä yleisölle, Lehtinen kertoo.

Yle tekee Kaakkois-Suomessa myös alueellisia tv-uutisia, jotka näkyvät TV1:llä arkisin kello 17.06 ja 18.22. Lisäksi kymenlaaksolaisia aiheita voi seurata Ylen verkkosivuilta ja puhelimeen ladattavasta Uutisvahti-sovelluksesta.

Lue seuraavaksi