1. yle.fi
  2. Uutiset

Obaman säätiö valitsi kaksi suomalaista johtajakoulutukseen – ohjelmassa painotetaan ilmastopolitiikkaa ja ihmisoikeuksia

Tulevaisuuden johtajien koulutus alkaa jo ensi viikolla. Koronapandemian vuoksi koulutusohjelma toteutetaan näillä näkymin etänä.

johtajuus
Liban Sheikh.
Liban Sheikh aloitti tammikuuussa Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Antti Yrjönen

Tulevaisuuden johtaja vastaa puhelimeen lenkillä Helsingissä. Liban Sheikh on ulkoiluttamassa ystävänsä koiria. Sheikh kiittää onnitteluista ja kertoo olevansa todella tyytyväinen valinnastaan Obaman säätiön koulutusohjelmaan.

– On hienoa tulla seulotuksi mukaan. Sinne on valittu jopa ministeritasolla ja puoluejohdossa toimivia henkilöitä. Se, että pääsee tutustumaan visionääreihin ja vaikuttajiin, luo verkostoa.

Obama Foundation on Barack ja Michelle Obaman perustama säätiö, jonka tarkoitus on nettisivujensa mukaan innostaa, voimaannuttaa ja yhdistää ihmisiä muuttamaan maailmaa.

Eurooppalaisille nuorille johtajille tarkoitettu koulutusohjelma on käytännössä puolen vuoden intensiivikurssi johtamisesta.

Henkinen tamperelainen sai paikan

Liban Sheikh haki ohjelmaan saadakseen lisää työkaluja työhönsä. Sheikhin mukaan koulutusohjelmassa painotetaan ilmastopolitiikkaa ja ihmisoikeuksia.

– Aloitin tammikuussa Vasemmistonuorten puheenjohtajana. Konkreettinen työ valtakunnallisessa järjestössä ja mielenkiinto johtamistaitojen kehittämiseen olivat varmaankin syinä valintaani. Haluan vaikuttaa sekä paikallisesti että liikkeen sisällä.

Sheikh muutti vuoden alussa Helsinkiin. Hän on kotoisin Pohjois-Savosta Siilinjärveltä, mutta henkinen koti sijaitsee opiskelukaupungissa Tampereella.

– Olen hengeltäni työläiskaupungin asukas ja kasvatti. Sitten, kun on mahdollista, tie vie takaisin Tampereelle.

Sheikh on opiskellut sosiologiaa Tampereen yliopistossa ja tekee työn ohessa gradua kansalaisaktivismista Suomessa.

Koulutusohjelma alkaa ripeästi, ja ensimmäinen tapaminen on jo ensi viikolla. Koronapandemian vuoksi koulutusohjelma toteutetaan näillä näkymin etänä.

Toinen koulutusohjelmaan valittu on Amiirah Salleh-Hoddin, tohtoriopiskelija Helsingin yliopistosta. Hän on kansalaisjärjestö Anti-Racist Forum Finlandin perustajia ja puheenjohtaja. Kirkon Ulkomaanavun Opettajat ilman rajoja -verkko valitsi hänet vuoden globaalikasvattajaksi vuonna 2018.

Yle ei tavoittanut Amiirah Salleh-Hoddinia haastatteluun.

Lue seuraavaksi