1. yle.fi
  2. Uutiset

FinnMETKO avautui Jämsässä – korona varjostaa myös raskaskonealan suurtapahtumaa

Tapahtumassa on koronatilanteen vuoksi edelliskertaa huomattavasti vähemmän näytteilleasettajia.

Jämsä
Työnäytöstä odottavia metsäkoneita metsässä.
Harvesterin työnäytös FinnMETKOssa. Arkistokuva.Yle / Matleena Ylikoski

Raskaskonealan suurtapahtuma FinnMETKO2020 on alkanut tänään Jämsässä.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa on noin puolet vähemmän näytteilleasettajia kuin edelliskerralla. Vuonna 2018 näytteilleasettajia oli noin 400, nyt 200.

Kotimaisten toimijoiden lisäksi tänä vuonna näytteilleasettajia on mukana Baltian maista.

Alueella nähdään maarakennuskoneita ja laitteita: sekä maansiirtoon, teiden kunnossapitoon ja kiinteistöhuoltoon sopivaa kuin kierrätysmateriaalien käsittelyyn ja purkutöihin tarkoitettua kalustoa.

Esillä on myös uutta energiapuun korjuukalustoa, kouria, kärryjä ja hakkureita ja näyttelyssä voi tutustua koneelliseen metsänistutukseen. Myös hyötyajoneuvot ovat mukana tälläkin kertaa.

Kaksi vuotta sitten raskaskonealan jättitapahtumassa kävi noin 35 000 vierailijaa. Nyt käynnistyneen, koronan varjostaman tapahtuman kävijämäärää on järjestäjien mukaan vielä todella vaikea ennustaa.

Korontilanne heijastuu suurtapahtuman järjestelyihin monin tavoin: on turvavälit, käsidesiä tarjolla ja tavallisesti tapahtumassa käteen painettavat pääsylipun lunastamisesta kertovat leimat on vaihdettu rannekkeisiin.

Näyttelyalue levittäytyy Jämsän Myllymäen kangasmaastossa laajalle. Näyttelyn osastoalueen pituus on 1,5 kilometriä ja leveys enimmillään puoli kilometriä.

Lue seuraavaksi