1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laitila

Laitilan poliittinen johto kahta mieltä Lauri Katteluksen ratkaisusta jatkaa kokoomuksen Turun kaupunginvaltuutettuna

Hallituksen puheenjohtaja ymmärtää ratkaisun, mutta valtuuston puheenjohtaja toivoo uudelleenharkintaa.

Laitila
Kokoomuksen Lauri Kattelus hymyilee kameralle.
Lauri Kattelus aloitti Laitilan kaupunginjohtajana syyskuun alussa. Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Laitilan uuden kaupunginjohtajan Lauri Katteluksen päätös jatkaa Turun kaupunginvaltuutettuna jakaa mielipiteet Laitilassa. Valtuuston puheenjohtaja Tanja Raisto-Elo (kesk) kertoo, että asia tuli hänelle yllätyksenä.

– Oletin, että kun hän jättää Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden, niin hän eroaa myös valtuustosta. Ilmeisesti käsitin väärin.

Raisto-Elo katsoo, että kaupunginjohtajana ja poliitikkona toimiminen voi aiheuttaa ristiriitatilanteita.

– Kaupunginjohtajan virassa tulee olla poliittisesti sitoutumaton. Turkulaisvaltuutettuna hän on kokoomuslainen ja edustaa puolueen näkemyksiä päätöksenteossa. Mielestäni tällainen kaksoisrooli ei sovi kaupunginjohtajalle, kun hän Laitilassa valmistelee asioita. Silloin voi syntyä ristiriitoja.

Raisto-Elo toivoo, että Kattelus miettisi jatkoaan valtuutettuna vielä uudelleen.

– Tapaan hänet perjantaina, jolloin on tarkoitus keskustella laajemmin Laitilan tulevaisuudesta. Varmasti otan myös tämän asian esille.

Laitilan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto (kesk) pitää puolestaan Katteluksen ratkaisua ymmärrettävänä.

– Ei tämä asia minulle tullut yllätyksenä. Kattelus erosi elokuussa asianmukaisesti Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Katson, että hänen oikeutenaan äänestäjiä kohtaan on hoitaa valtuutettuna vaalikausi loppuun. En näe siinä mitään ongelmaa.

Kuusisto pitää epätodennäköisenä, että minkäänlaista risritiitatilanneta kaksoisroolista pääsisi syntymään.

– Luotan tässä asiassa vahvasti Kattelukseen. Fiksuna ja terävänä kaverina hän varmasti osaa ennakoida tällaiset tilanteet ja hoitaa ne järkevällä tavalla, toteaa Pekka Kuusisto.

Lauri Kattelus kertoi Turun Sanomissa j (siirryt toiseen palveluun)atkavansa Turun valtuustossa kokoomuksen edustajana vaalikauden loppuun asti.

Lue lisää:

Laitilan kaupunginjohtajaksi valittu Lauri Kattelus jättää Turun kaupunginhallituksen haikein mielin

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus eteni Laitilan kaupunginjohtajahaussa

Lue seuraavaksi