Lihajaloste Korpela liittyy osaksi Landeli Groupia – konsernin koko kaksinkertaistuu

Suomalainen Landeli Group ostaa satakuntalaisen perheyrityksen.

Lihajaloste Korpela valmistaa muun muassa makkaroita, lihapyöryköitä ja leikkeleitä. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lihatuotteisiin keskittyvä suomalainen Landeli Group on ostanut perinteikkään satakuntalaisen liha-alan tuotteisiin erikoistuneen Lihajaloste Korpela Oy:n. Kauppahinta ei ole julkinen.

Yrityskauppa kaksinkertaistaa konsernin koon.

Vuonna 1958 perustettu Lihajaloste Korpela on kotoisin Kankaanpäästä. Sillä on tuotantolaitokset Huittisissa ja Honkajoella.

– Saamme kaupan myötä konsernin käyttöön valmisruokatehtaan ja logistiikkakeskuksen, jotka vahvistavat merkittävästi rooliamme suomalaisen lihan arvoketjussa, toteaa Landeli Groupin toimitusjohtaja Sergei Medvedev konsernin tiedotteessa.

Kaupalla ei vaikutuksia henkilöstöön

Lihajaloste Korpela työllistää noin 150 henkeä ja yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 30 miljoonaa euroa.

Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia Lihajaloste Korpelan toimintaan eikä Korpelan tai konsernin henkilöstöön.

Lihajaloste Korpelan toimitusjohtaja Seppo Korpela siirtyy kaupan toteuduttua Landeli Groupin hallituksen jäseneksi. Hän kokee kaupan vahvistavan yhtiön toimintaa.

– Yrityskaupan myötä saavutettavilla synergiaeduilla taataan konsernissa entistä kustannustehokkaampi ja kilpailukykyisempi toiminta. Näin pystytään paremmin vastaamaan tuleviin haasteisiin ja turvaamaan kannattavan liiketoiminnan jatkuvuus myös tulevaisuudessa, Korpela viestittää tiedotteessa.

Landeli Groupin muihin tuotemerkkeihin kuuluvat muun muassa Maalaistuote Vataja, Pajuniemi ja Partanen.