1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen isot messutapahtumat perutaan – Alihankinta- ja Suomen Kädentaidot -messut siirtyvät ensi syksyyn

Kyseessä ovat suurimmat Tampereen messukeskuksessa järjestettävät vuotuiset tapahtumat.

Tampereen messut
Esitys alihankintamessuilla
Messuilla on iso aluetaloudellinen merkitys Tampereen seudulle. Jani Aarnio / Yle

Tampereen Messut on päättänyt perua kansainväliset Alihankinta-messut ja Suomen Kädentaidot -messut tältä vuodelta.

Alihankinta-messut siirrettiin jo aiemmin syyskuulta joulukuulle, mutta nyt tapahtumakokonaisuus siirtyy järjestettäväksi syyskuussa 2021. Suomen Kädentaidot -messut oli tarkoitus järjestää marraskuussa, mutta tapahtuma toteutetaan vasta vuoden päästä.

Alihankinta ja Suomen Kädentaidot ovat Tampereen suurimmat vuotuiset messutapahtumat.

– Nykyisiä viranomaisten ohjeistuksia olisimme pystyneet noudattamaan isoissa tiloissamme. Tällä hetkellä tapahtumien onnistunutta järjestämistä rajoittavat kuitenkin turvallisuuskysymysten lisäksi epätietoisuus mahdollisista uusista rajoituksista ja koronapandemian laajenemisesta, yritysten laajat matkustuskiellot ja etätyösuositukset, maiden väliset matkustusrajoitukset sekä ihmisten pelkotilat, toteaa Tampereen Messujen toimitusjohtaja Hannu Vähätalo tiedotteessa.

Messuilla on iso aluetaloudellinen merkitys Tampereen seudulle. Haaga-Helian tutkimuksen mukaan Alihankintamessut tuovat alueelle noin 6,4 miljoonaa euroa ja Suomen Kädentaitomessut 2,6 miljoonaa euroa.

Vuodesta 1988 lähtien järjestetyt Alihankinta-messut on oheistapahtumineen koonnut vuosittain yli tuhat näytteilleasettajaa 20 maasta ja noin 20 000 teollisuuden ammattilaista 30 maasta. Vuodesta 1995 lähtien järjestetty Suomen Kädentaitomessut tuo yhteen yli 700 käsityöalan yrittäjää ja noin 55 000 messuvierasta.

Lue seuraavaksi