1. yle.fi
  2. Uutiset

Raatekankaan ampumisessa kahdeksan vangittua

Moottoripyöräkerhon tilojen luona Joensuussa tapahtuneseen ampumiseen on sekaantunut poliisin mukaan kymmenkunta ihmistä.

ampumavälikohtaukset
Poliisi on selvittänyt Joensuun Raatekankaan ampumavälikohtausta. Poliisin tunnus auton katolla.
Kuvituskuva. Yle

Lähes kaksi viikkoa sitten Joensuussa Raatekankaalla tapahtuneiden ampumisten vuoksi on vangittu jo kahdeksan miestä.

Viime viikon keskiviikkona Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi viisi miestä, myöhemmin viime viikolla yhden, ja torstaina vielä kaksi lisää.

Viimeisimmät kiinniotot on tehty Joensuussa ja Pirkanmaalla. Nuorimmat vangitut ovat noin 30-vuotiaita, vanhimmat noin 50.

Poliisille on esitutkinnassa muodostunut hyvä kokonaiskäsitys Parrutien tapahtumista, jotka liittyvät moottoripyöräkerhojen toimintaan.

The Chosen Ones -moottoripyöräkerhon tilan pihalle tuli neljä miestä, joilla on yhteys MC Cannonball-moottoripyöräkerhoon. Tämän jälkeen paikalla syntyi ampumavälikohtaus, jossa ammuttiin useita laukauksia.

Poliisi tutkii paikalle tulleiden miesten kohdalla murhan yritystä.

Neljän muun vangitun osuus liittyy Joensuun kerhotilalta ammuttuihin laukauksiin. Myös näissä laukauksissa tutkitaan murhan yritystä.

Muut rikosnimikkeet kokonaisuudessa ovat vaaran aiheuttaminen ja ampuma-aserikos. Kaikkiaan käytyyn ampumavälikohtaukseen on osallistunut alle kymmenen ihmistä.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa edelleen.

Lue lisää:

Viisi miestä vangittu motoristien keskinäisestä ammuskelusta Joensuussa

Lue seuraavaksi