Laite havaitsi sydämenlyöntejä Beirutin raunioissa – mahdollisen eloonjääneen etsinnät käynnistettiin

Chileläisen pelastustyöntekijän mukaan on harvinaista, mutta ei täysin mahdotonta, että ihminen selviäisi hengissä raunioissa kuukauden.

Chileläinen pelatustyöntekijä rapsutti vainukoiraa tuhoalueella Beirutissa torstaina. Kuva: AFP

Libanonin Beirutissa käynnistettiin torstaina uudelleen pelastustyöt sen jälkeen, kun laite havaitsi raunioissa mahdollisia elonmerkkejä.

Beirutin kaupungin keskustan täysin tuhonneesta ammoniumnitraattiräjähdyksestä on kulunut jo kuukausi, joten toiveita eloonjääneiden mahdollisesta löytämisestä pidetään äärimmäisen epätodennäköisinä.

Uudet etsinnät aloitettiin sen jälkeen, kun chileläisen pelastusryhmän vainukoira havaitsi elonmerkkejä tuhoutuneen rakennuksen raunioista. Tämän jälkeen chileläisten pelastustyöntekijöiden huipputarkkojen laitteiden kerrottiin havainneen raunioista mahdollisia ihmisen sydämenlyöntejä.

Vapaaehtoinen chileläinen pelastustyöntekijä Francesco Lermonda kertoo, että heidän laitteensa tunnisti, että kyseessä oli nimenomaan ihmisen sydämenlyönnit ja mahdollinen hengitys, ei eläimen.

Räjähdys pyyhki Beirutin sataman lähes maan tasalle. Kuva: Wael Hamzeh / EPA

Lermondan mukaan on harvinaista, mutta ei täysin mahdotonta, että ihminen selviäisi hengissä raunioissa kuukauden.

Pelastustyöt jouduttiin keskeyttämään kuitenkin yön ajaksi, koska raunioissa on sortumavaara. Paikalle on tarkoitus tuoda raskaampaa kalustoa aamuksi, jotta kivimurskaa voidaan siirtää paikalta pois turvallisemmin.

Ainakin 191 ihmistä kuoli ja noin 6 000 loukkaantui, kun Beirutin satamassa varastoitu ammoniumnitraatti räjähti kuukausi sitten.

Aiemmin torstaina kerrottiin, että satamaan johtavan portin lähettyviltä olisi löydetty lisää ammoniumnitraattia sisältäviä kontteja. Maan armeija aikoo huolehtia neljästä löydetystä kontista.

Aiheesta lisää: