Enontekiön kunta alkaa etsiä lentoasemalle ostajaa

Kunta on luvannut etsiä lentoasemalle uuden omistajan ensi kesään mennessä.

lentokentät
Enontekiön lentoasema
Lentoaseman voisi omistaa kunta, yhtiö tai esimerkiksi yrittäjä. Vesa Toppari / Yle

Enontekiön kunta alkaa etsiä lentoasemalle ostajaa. Enontekiön kunnanvaltuusto päätti maanantaina hyväksyä Finavian kanssa tehtävät sopimukset.

Lentokenttäyhtiö jatkaa matkailuliikennettä vielä tulevan talven, minkä jälkeen se luopuu kentästä. Kunta on luvannut etsiä lentoasemalle uuden omistajan ensi kesään mennessä.

Kunnanjohtajan Jari Rantapelkosen mukaan lentoaseman voisi omistaa kunta, yhtiö tai esimerkiksi yrittäjä. Asemaa ei välttämättä myydä kokonaisuutena.

Rantapelkonen ei näe realistisena, että kunta pyörittäisi lentoaseman liiketoimintaa, muttei sulkisi pois esimerkiksi maa-alueiden tai rakennusten ostamista. Hän sanoo, että kenttään vaikuttaa olevan kiinnostusta, mutta asian tiimoilta ei olla vielä virallisesti lähestytty ketään.

Rantapelkosen mukaan kentän pyörittämisestä aiheutuvat kustannukset ovat joka tapauksessa kunnan kannalta pienempi paha, sillä lakkauttaminen olisi aiheuttanut alueelle yli viiden miljoonan euron tappiot.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).