1. yle.fi
  2. Uutiset

Meri-Lappiin on saatu uusia meripelastajia – tuore junioritoiminta on jo tuonut innokkaita tekijöitä riveihin

Vapaaehtoisten meripelastajien kesä on ollut tavanomainen Meri-Lapissa eikä pintapelastustehtäviä ole onneksi ollut.

meripelastus
Meri-Lapin meripelastajien viikkoharjoituksiin pelastusalus Teipparille kokoontui seitsemän henkilöä.
Meri-Lapin meripelastajat ovat saaneet miehistöön uusia jäseniä junioritoiminnan kautta. Kuvassa viikkoharjoituksiin Kemissä kokoontuneet vapaaehtoiset.Laura Valta / Yle

Meri-Lapin meripelastajien junioritoiminta on tuonut lisää kipeästi kaivattuja vapaaehtoisia alueen meripelastustoimintaan.

Pari vuotta sitten aloitetun junioritoiminnan kautta on jo nyt saatu neljä uutta miehistön jäsentä, kun osalle nuorista on kertynyt tarpeeksi kokemusta, taitoja ja ikää.

Myös muutama uusi aikuinen on saatu mukaan vapaaehtoisen meripelastuksen pariin.

Koronapandemian vuoksi tänä kesänä ei ole aktiivisesti houkuteltu uusia nuoria mukaan, mutta toiminta on pyörinyt hyvin nykyisellä porukalla. Ensi kesäksi toiveissa on saada lisää nuoria opettelemaan vapaaehtoista meripelastusta.

Pintapelastustehtäviin ei ole jouduttu tänä kesänä

Veneilyn suosion kasvu ei ole näkynyt Meri-Lapin meripelastajien tehtävämäärissä. Puheenjohtaja Jani Leminaho kertoo, että tänä kesänä eteen on tullut lähinnä erilaisia avustus- ja auttamistehtäviä.

– On ollut avustus- ja hinaustehtäviä, teknisiä vikoja, on voinut olla karille ajoja, pohjakosketuksia. Vedestä pelastustehtäviä ei onneksi ole ollut tänä kesänä, Leminaho listaa.

Kaikkiaan tehtäviä oli Kemissä ja Torniossa elokuun loppuun mennessä 17.

Meri-Lapin meripelastajat ry toimii sekä Kemin että Tornion merialueilla ja sillä on pelastusalukset molemmilla paikkakunnilla.

Lue seuraavaksi