1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Petri Kontiola

Kotimaan SM-liigaan palaava Petri Kontiola rakastui Venäjään ensisilmäyksellä, mutta kyllästyi kiekkokiertolaisen elämään

Katso video, miten keskushyökkääjä Petri Kontiola on aloittanut treenaamisen uuden joukkueensa Hämeenlinnan Pallokerhon kanssa.

Petri Kontiola jublar, VM 2013.
Pitkään maailmalla kiertänyt Petri Kontiola pelaa tulevalla kaudella HPK:ssa. Katso videolta Kontiolan kuulumiset ennen liigakauden alkua.

Petri "Konna" Kontiola on suitsutettu pelaaja - muun muassa KHL:n kaikkien aikojen tehokkain suomalainen, kaksinkertainen MM-hopeamitalisti ja olympiapronssimitalisti. Viimeksi Petri Kontiola on pelannut SM-liigaa kaudella 2006-2007.

Kiekkokiertolaisen elämää on Petri Kontiolla takana siis vuosia. Viime kauden jälkeen kypsyi kuitenkin päätös siitä, että ulkomaat saavat nyt jäädä.

– Olen nyt aikani siellä pyörinyt ja nyt on jonkun muun vuoro. Pelipaikatkin on varmasti aika vähissä ja sitten on vielä tämä [korona]tilanne mikä velloo.

Kuva: Dani Branthin / Yle

Lisäksi vaakakupissa painoivat perheen pienet lapset.

Venäjä oli rakkautta ensisilmäyksellä

Yksitoista kautta KHL-jääkiekkoa pelanneella Kontiolalla on HPK:n kanssa yksivuotinen sopimus. Vuodet Venäjällä saavat Konnalta vain suitsutusta.

– Olen Venäjästä monesti sanonut, että se oli mulle rakkautta ensisilmäyksellä. Tykkäsin siellä ihan kaikesta - ihmisistä ja miten siellä minua kohdeltiin eri seuroissa. Se oli ihan kuin oma äiti olisi ollut [joukkeen] omistajana.

Viimeksi Petri Kontiola pelasi Suomessa Tapparan paidassa ja koti on myös Tampereella. Sentterin rooli HPK:ssa selviää syksyn edetessä.

– Kyllähän loppupeleissä menee niin, että niin metsä vastaa kun sinne huutaa. Alkuun voi olla, että annetaan mahdollisuuksia, mutta niihin pitää sitten vastata. Kyllä minä olen samalla viivalla kaikkien kanssa.