Hyppää sisältöön

Ohjaaja Petri Kotwica pidättelee usein naurua, vaikka aihe on vakava: “Komediassa tulee vielä syvemmät hampaanjäljet”

Vakavien draamojen mies on viime vuosina kunnostautunut komediaohjaajana

Petri Kotwicalla pettää pokka, kun hän ohjaa draamaa: "Omat hampaanjäljet käsivarressa"
Petri Kotwicalla pettää pokka, kun hän ohjaa draamaa: "Omat hampaanjäljet käsivarressa"

Palkitusta Musta jää -elokuvasta parhaiten tunnettu käsikirjoittaja-ohjaaja Petri Kotwica vieraili torstai-iltana Puoli seitsemän -ohjelmassa. Vakavien draamojen ohjaajana tunnetulla miehellä on nyt menossa kolmen komediasarjan putki: Kohtuuttomuuksia, Melkein totta ja viimeisimpänä Makkari, joka näki päivänvalon viime viikolla.

– Tämähän alkaa olla jo huolestuttavaa. Semminkin, kun näyttää siltä, että seuraava elokuva, jonka ohjaan, on myöskin komedia, Kotwica naurahtaa.

Kotwica kuitenkin huomauttaa, etteivät hänen ohjaamansa komediat ole hänen itsensä kirjoittamia. Kohtuuttomuuksia syntyi Tiina Lymin kynästä, Melkein totta -sarjan on käsikirjoittanut Heli Sutela yhdessä Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan kanssa. Makkarin käsikirjoituksesta vastaa Jemina Jokisalo.

– Jos kirjoitan itse, siitä tulee jotain ihan muuta kuin komediaa. Syviä vesiä, Kotwica tiivistää.

Vaikka Kotwican omien käsikirjoitusten aiheet ovat vakavia, se ei tarkoita, että hän olisi kuvauksissa aina otsa rypyssä.

– Olen valitettavasti tunnettu siitä, että minulla pettää pokka, kun katson ihan vakavaa näyttelemistä. Silloin minulla on omat hampaanjälkeni käsivarressa. Ehkä komediassa tulee vielä syvemmät hampaanjäljet, koska se on kaiken lisäksi tosi hauskaa.

Erikoinen tapa ei Kotwican mukaan jää huomaamatta näyttelijöiltä.

– He tulevat tietoisiksi tästä viimeistään ensimmäisenä kuvauspäivänä, ohjaaja nauraa.

Katso koko haastattelu Yle Areenasta: