1. yle.fi
  2. Uutiset

Cheesefluencer Topi on Suomen suosituin instaeläin

Ykkösenä Topi-koira, kakkosena toinen Topi-koira. Suomalaisten IG-eläinten top kympissä koirat ovat enemmistönä, mutta kissat pistävät kovasti hanttiin.

Instagram
Saksanpaimenkoira hymyilee.
Hymypoika Topi on myös Vuoden tamperelainen 2020.Topin ihminen

1. Topi
@topi_the_dog, seuraajia 151 000

Saksanpaimenkoira pitää voikukkaa suussaan.
Topin ihminen

Meikäläinen on social media cheesefluencer, jolla on seuraajia Instagramissa yli 150 000. Vaikutan myös TikTokissa, Twitterissä ja Facebookissa. Vuoden Tamperelainen vm. 2020. Juustojen ja nakkien kerjäämistä jo vuodesta 2015. Metsä, palloleikit, uiminen, veneily ja kaikenlainen hönöttäminen saa hännän heilumaan.

2. Topi
@topithecorgi, seuraajia 132 000

Welsh corgi -koira nautiskelee auringosta
Topin ihminen

Olen 6-vuotias Topi, touhukas ja hyväntuulinen hauva Etelä-Suomesta. Rakastan uimista, syömistä ja maharapsuja. Youtube-kanavaltani voit katsella touhujani lääkärinä, poliisina tai vaikkapa supersankarina. Instagramistani pääset sen sijaan seuraamaan minun tavallista, päivittäistä koiranelämää. Tavoitteenani on levittää hyvää mieltä ja positiivisuutta!

3. Sämpy
@sampycat, seuraajia 126 000

Pörheä kissa hyppää.
Riikka Hedman

Vauhdikas Sämpy-kissa ilahduttaa seuraajiaan Hiskias Hääppösen ja Untamo Hääppösen kera. Pörheä kissakolmikko painii ja leikkii komeissa pohjoissuomalaisissa maisemissa. Sämpy on saavuttanut kansainvälistäkin julkisuutta (siirryt toiseen palveluun).

4. Cabo, Cero ja Noma
@thepawsomegsdtrio, seuraajia 94 000

Kolme saksanpaimenkoiraa istuu ruohikossa.
Ceron, Cabon ja Noman ihminen

Terveisiä ThePawSomeGsDTriolta eli kotoisammin Cerolta (vas.), Cabolta ja Nomalta. Meidän bändi tulee Hämeenlinnasta. Pääroolia tähdittää lauman nuorin jäsen, Cabo. Kaksi lauman vanhinta jäsentä ovat puolestaan kelpuuttaneet sivuroolin paremmin kuin hyvin. Kolmikko on kuitenkin aina valmis kameran eteen, kunhan vaan palkaksi tulee pallo. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan trion puuhia.

5. Rico
@mr_ricoslife, seuraajia 75 000

Saksanpaimenkoira loikkaa ruohikolla.
Ricon ihminen

Saksanpaimenkoira Ricon arkista elämää kahden kissakaverin kanssa. Ennen päivittäin, mutta nykyisin harvemmin muista kiireistä johtuen. Mr. Rico on iloinen luonnonlapsi, joka rakastaa metsissä seikkailua ja mökkeilyä saaristossa. Tykkää poseeraamisesta kameralle ja on aina valmiina mallin töihin, nakkipalkalla tietenkin.

6. Foxy
@corgi_foxy, seuraajia 72 000

Welsh corgi -koira makoilee selällään.
Anna Parviainen

Foxy on nuori welsh corgi -tyttö, joka asuu Espoossa. Foxy rakastaa palloja ja uimista. Lenkillä ihmiset usein hymyilevät iloiselle koiralle ja osa jopa pysähtyy rapsuttamaan. Foxy elää mukavaa koiranelämää tietämättä maailmalla olevista seuraajistaan ja faneistaan. Foxyllä on muita koiraystäviä muun muassa Japanissa ja Amerikan Texasissa.

7. Hilla
hilla_siberiancat, seuraajia 52 000

Hilla-kissa

Muhkeaturkkinen siperiankissa Hilla söpöilee veljiensä eli Petterin ja Totin kanssa.

8. Sansa ja Kairi
@sansakairi, seuraajia 47 000

Punainen kissa aivastaa tai rääkäisee.
Sansan ihminen

Kissakaksikko Sansa ja Kairi ei ole pitkään aikaan päivittänyt kuulumisiaan. Silti luonteikkaat punanutut ovat sijalla kuusi haastamassa koirien ylivaltaa top kympissä. Sansa (kuvassa) on hyvin persoonallinen tapaus.

9. Sancho ja Pablo
@sanchoandpablo, seuraajia 44 000

Sancho ja Pablo

Englanninkääpiöterrieri Sancho ja manchesterinterrieri Pablo seikkailevat merellisissä maisemissa ja pukeutuvat tyylikkäästi.

10. Julius
withlovejulius, seuraajia 40 000

Saksanpaimenkoira ja lammas makaavat vierekkäin maassa.
Juliuksen ihminen

Julius on kaikkien ystävä! Hyväntahtoisella saksanpaimenkoiralla on kuvissa rinnallaan lapsia, muita koiria, kissoja, siilejä ja lampaita. Julius on myös uimamaisteri, jonka turkki kuivuu parhaiten rantahietikossa piehtaroimalla.

11. Lucky ja Frans
luckyandfrans, seuraajia 39 000

Lucky ja Frans

Pomeranit Lucky ja Frans ovat hymyileviä karvapalleroita, joiden kuvissa seikkaillaan niin kaupungissa kuin maaseudulla.

12. Spock
@spockdoge, seuraajia 35 000

Lyhytkarvainen collie heinikossa.
Spockin ihminen

Spock on 6-vuotias sileäkarvainen collie. Rakastaa ihmisiä ja leikkimistä. Ei malta koskaan istua paikallaan rapsutettavana, koska aina on puuhattava jotain. Spock haluaisi lähettää terkut kaikille koirakamuille, etenkin toisille puikkonokille.

13. Äijä
@aijakoira, seuraajia 35 000

Äijä koira, Eränkävijät, Kilpisjärvi
Mika Hirvonen

Ylen Eränkävijät-ohjelmastakin tuttu Äijä on tyyneyden perikuva. Ei tee kellekään pahaa eikä ole vihainen, mutta tarvittaessa osaa ärähtää ja näyttää hampaita, jos pitää puolustaa laumaa esimerkiksi äkäisiltä porohirvailta. Lempiharrastuksiin kuuluvat pitkät patikoinnit ja kalastelu sekä tunturissa rauhassa oleilu ja paikkojen nuuskiminen.

Molempien Topien, Cabon, Ceron ja Noman, Ricon, Foxyn, Spockin sekä Äijän esittelytekstien luomiseen on osallistunut eläinten palvelusväki, joka tunnetaan myös nimellä omistajat.

Korjattu 20.9 kello 9.56. Listauksen lähteenä on käytetty Bransome.fi:n tilastoja (siirryt toiseen palveluun), joissa ei ole mainittu Sämpy-kissaa, vaikka se on Suomen kolmanneksi suosituin instaeläin. Kiitos tarkkasilmäisten lukijoidemme Sämpykin pääsi mukaan listaukseen.

Korjattu 22.9. kello 18.32. Tarkkasilmäiset lukijamme bongasivat lisää listalta pudonneita. Nyt Hilla sekä Lucky ja Frans ovat mukana. Brandsome.fi:stä kerrotaan, ettei kaikkia eläintilejä ole mukana listauksessa tilien asetuksien vuoksi.

Lue myös:

Kadulta pelastettu Sisu-kissa on nyt somejulkkis ja laulaja – tuntemattomat ihmiset pyrkivät jopa kotiin

Pertti on koirien mielensäpahoittaja, somejulkkis, joka julkaisee vastakarvaan – siviilissä Pertti on ruumiskoira

Tässä ovat Instagramin suosituimmat suomalaiset – ykköseksi kiilanneella Joalin Loukamaalla on melkein kolme miljoonaa seuraajaa

Lue seuraavaksi