1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronatestin vastausaika lyhentynyt vuorokauteen Essotessa – myös paikallista maskisuositusta lievennetään

Koronatilanne on Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueella pysynyt rauhallisena ja uusia tapauksia ei ole löytynyt.

Koronavirusseulonta
Ihmisen kasvoilla on nenän ja suun peittävä sinertävä hengityssuojain
Retu Liikanen / Yle

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Essotessa otetaan päivittäin näytteitä nyt 100–200 kappaletta. Enimmillään näytteitä on otettu jopa reilu 250 vuorokaudessa.

– Noin 95 prosenttia testeissä käyneistä saa tuloksen tavoitteiden mukaisesti vuorokaudessa. Rauhallisen tilanteen johdosta lievennämme maskisuositusta, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Essote suosittelee edelleen (siirryt toiseen palveluun) maskeja käytettäväksi liikuttaessa maakunnan rajojen yli linja-auto- ja junaliikenteessä sekä koronavirustestiin liittyvillä matkoilla.

– Olemme purkaneet vahvan suosituksen pois maskien käytöstä tilanteissa, joissa henkilö liikkuu kaupungin sisäisessä liikenteessä. Vahva suositus on voimassa edelleen, mikäli liikutaan esimerkiksi linja-autolla maakuntarajojen yli, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kasvomaskia on hyvä käyttää edelleen tilanteissa joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa.

– Tilanne voi muuttua hyvin nopeasti, kuten on käynyt Kainuussa ja Keski-Suomessa. Liikkeellä on edelleen myös runsaasti virustauteja, joiden torjuntaan sopivat samat ohjeet kuin koronassa: hyvä käsihygienia, suojaetäisyydet ja mikäli yskit tai aivastelet, tee se hihaan tai nenäliinaan, Gärdström kehottaa.

Lue myös:

Uusimmat koronatiedot Etelä-Savosta: Ei yhtään uutta tartuntaa lauantaina

Lue seuraavaksi