Katso video: 800 rokkaria potkii palloa Lahdessa – Rockfutiksen tuottaja: "Olen tehnyt tapahtumia 20 vuotta, ja tämä on oudoin"

Rockfutiksen SM-kisojen yli 30-vuotinen historia oli katketa koronaan ja STM:n nollavirheeseen.

tapahtumat
Rockfutiksen SM-kisat 2020 Lahdessa.
Lahdessa järjestetään viikonvaihteessa perinteinen Rockfutiksen SM-turnaus. Ilmassa on paitsi urheilun riemua, myös epävarmuutta tulevasta keikkasyksystä.

Lahdessa järjestetään viikonvaihteessa perinteinen Rockfutiksen SM-turnaus. Ilmassa on paitsi urheilun riemua, myös muusikoiden kokemaa epävarmuutta tulevasta keikkasyksystä.

Lauri Rautavuori oli paikan päällä Lahden Kisapuistossa välittämässä urheilujuhlan tunnelmaa. Voit katsoa suoran lähetyksen tallenteen jutun pääkuvan videosta. Millaisin fiiliksiin on liikkeellä liiga-sarjan joukkueeet Dog's Ball Tampereelta ja RFTK Kemistä?

Itse tapahtuma oli vähällä jäädä pitämättä, kiitos koronan. Tapahtumatuottaja Hansu Katilan mukaan tämä on ollut erikoisin tapahtuma, jota hän on kuunaan järjestänyt.

– Paradoksi: meillä on ilmaistapahtuma, jonne ei haluta kenenkään tulevan. Olen tehnyt tapahtumia 20 vuotta, ja tämä on ollut oudoin. Tämä on haastavin vuosi meidän historiassa.

Kompromisseja on jouduttu tekemään: pelejä pelataan neljässä eri kohteessa, ettei väkimassa käy liian isoksi. Joukkueita on 36 ja pelaajia noin 800. Myös sirkushuveista on luovuttu, sillä Kisapuistoon suunniteltu esiintymislava ei nousekaan pystyyn.

Ainoastaa Kisapuistossa on anniskelualue. Pelejä pelataan myös Radiomäellä, Mukkulassa ja Paavolassa. Pelaajat eivät saa kätellä tai halata toisiaan, ja pukuhuoneet desinfioidaan otteluiden jälkeen.

– Palveluita on jätetty paljon pois. Alihankkijoitakaan ei ole välttämätä saatu mukaan. Talkooväkeä on huomattavasti enemmän kuin normiturnauksessa. Hyvä onni, että koulutuskeskus Salpaus lähti messiin, kun opiskelijoilta peruuntui työharjoitteluita, Katita kertoo.

Sosiaali- ja terveysministeriön kömmähdys tapahtumien yleisömäärien rajoituksista oli pari viikkoa sitten peruuttaa koko tapahtuman.

Joukkueet ovat silti osallistumassa tapahtumaan hyvällä fiiliksellä, Hansu Katila uskoo.

– Osallistujat ovat muusikoita ja tapahtumista ymmärtäviä, joten he tietävät, ettei keikki ole niin priimaa kuin aiempina vuosina. Yksikään joukkue ei ole perunut osallistumistaan.

Turnauksessa on miesten liiga- ja divari-sarja sekä mimmit-sarja. Pelit pelataan lauantaina ja sunnuntaina 5.–6. syyskuuta.

Juttua korjattu 5.9.2020 klo 11.36: Joukkueita on turnauksessa 36, ei 32.