1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen ratikkaa ajetaan kohta jo Hervannasta asematunnelille asti – aluksi mennään kävelyvauhtia

Raitiotieallianssi testaa koeajoissa muun muassa raiteiden, vaihteiden ja ajolankojen ajettavuutta ja suojateiden näkyvyyttä.

raitioliikenne
Testiratikka Hervannassa
Ratikkaa on nähty Tampereen katukuvassa maaliskuusta lähtien.Matias Väänänen / Yle

Tampereen ratikan koeajot ulottuvat yhä syvemmälle kantakaupunkiin. Syyskuun puolivälistä lähtien raitiovaunu alkaa käydä jo Tampereen asematunnelin kohdalla, raitiotieyhtiö kertoo tiedotteessa.

Vaunua koeajetaan myös Teiskontiellä Sammon aukion ja Kaupinkadun välillä. Ratikalla ajetaan aluksi kävelyvauhdilla, mutta nopeutta lisätään asteittain.

Raitiotien liikennöintinopeuden mukaisia koeajoja tehdään pian koko osuudella, kaikilla raitiotiekaduilla. Enimmillään nopeus on 60 kilometriä tunnissa Turtolan ja Rieväkadun välillä.

Raitiotieallianssi testaa koeajoissa muun muassa raiteiden, vaihteiden ja ajolankojen ajettavuutta, liikennemerkkien, liikennevalojen ja opastimien sekä liittymien ja suojateiden näkyvyyttä. Lisäksi säädetään liikenne- ja varoitusvaloja ja testataan liikennöintinopeuden sallimaa ajonopeutta sekä vaihteenohjausta.

Ratikkaa on nähty Tampereen katukuvassa maaliskuusta lähtien. Aluksi Tampereen uutta raitiotiejärjestelmää testattiin Hervannassa sijaitsevan raitiotievarikon ja Turtolan välillä Saksasta tuodulla, käytetyllä raitiovaunulla.

Ensimmäinen Tampereen oma Ratikka saatiin Tampereelle toukokuun lopulla ja sillä päästiin aloittamaan koeajot katuverkolla heinäkuun alussa.

Lue myös:

Uusi laki muutti myös ratikan punaisia valoja: Osaatko toimia risteyksessä?

Ratikkaa ajamaan haluaa moni - hakemuksia yli 500

Tampereen ensimmäisen ratikan voi nähdä tällä viikolla: tamperelaisia kehotetaan lukemaan säännöt, koska liikenneympyrä oli osalle liian vaikea

Lue seuraavaksi