Jyväskylän Pride jouduttiin perumaan tältä vuodelta, liput liehuvat kuitenkin sateenkaaren väreissä muun muassa kaupungintalon edustalla ja yliopistolla

Alun perin tarkoitus oli järjestää Pride-kulkue ja puistojuhla Jyväskylän Lounaispuistossa.

Priden kunniaksi liputetaan esimerkiksi Jyväskylän keskustan Paraatiaukiolla. Kuvituskuva. Kuva: Yle/ Nora Engström

Jyväskylän Pride-tapahtuma on jouduttu perumaan tulevalta lauantailta koronavirustilanteen vuoksi. Päätös perumisesta tehtiin jo parisen viikkoa sitten, kun tilanne alkoi pahentua, kertoo Petri Janhunen Jyväskylän Setalta.

Kulkueen ja puistojuhlan korvaa tällä viikolla järjestetty keskustelutilaisuus ja lauantain sateenkaarimessu.

– Nämä on ne, mihin pystyttiin niin, että turvaamme kaikki osallistujat. Myös esimerkiksi ryhmätoiminta on ollut keväästä asti jäissä, sillä emme halua vaarantaa vapaaehtoistemme turvallisuutta, Janhunen sanoo.

Tapahtumaan osallistui esimerkiksi viime vuonna niin paljon väkeä, että jos tänä vuonna olisi tullut sama määrä tai enemmän, olisi väkimäärää jouduttu jollain tavaralla kulkueessa ja puistojuhlassa lokeroimaan lohkoihin.

Pride-viikkoa on vietetty tänä vuonna ympäri Suomen syksyn alussa, kun perinteisesti kesällä järjestettävät Pride-juhlat ovat peruuntuneet ympäri maata koronaviruspandemian vuoksi.

Jyväskylässä Pride on näkynyt esimerkiksi liputuksessa, kun muun muassa Jyväskylän yliopisto on liputtanut Priden puolesta koko viikon, ja huomenna Jyväskylän kaupungintalon edustalla Paraatiaukiolla liehuvat sateenkaariliput.