1. yle.fi
  2. Uutiset

Beirutissa toivo hiipuu eloonjääneiden löytämisestä räjähdyksen jäljiltä

Pelastustyöntekijät ovat etsineet tuloksetta mahdollisia eloonjääneitä. Etsintöjä jatkettiin, kun tarkat mittalaitteet olivat havainneet elonmerkkejä raunioiden alta.

Beirut
Hiljainen hetki Beirutin räjähdyksen uhrien muistolle.
Kuukausi Beirutin tuhoisan räjähdyksen jälkeen uhrien omaiset hiljenivät muistamaan läheisiään.EPA/NABIL MOUNZER

Libanonin Beirutissa toivo hiipuu, että elokuisen räjähdyksen jäljiltä löytyisi vielä eloonjääneitä, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun). Kahden päivän etsintöjen jälkeen ei eloonjääneitä ole löydetty.

Etsintöjen syynä oli se, että chileläisten pelastustyöntekijöiden huipputarkkojen laitteiden kerrottiin havainneen raunioista, noin kolmen metrin syvyydestä ihmisen sydänääniä.

Pelastajat kaivoivat kolme tunnelia tavoittaaksen kohdan, mistä ääniä oli erotettu. Paikalla olleet toimittajat kertoivat, että viimeisimmissä mittauksissa, ei signaaleja havaittu. Väkijoukot ovat kokoontuneet seuraamaan etsintöjä odottaen ihmettä.

Mohamed Houry sanoi uutistoimisto Reutersille, että hän toivoisi, että joku löytyisi elossa.

– Mutta vaikka vain ruumiita löydettäisi, olisi tärkeää, että heidän perheensä saisi rauhan.

Lähes 200 ihmistä kuoli ja tuhansia loukkaantui, kun Beirutin satamassa pitkään varastoitu ammoniumnitraatti räjähti 4. elokuuta.

Libanonin viranomaisten mukaan seitsemän ihmistä on edelleen kateissa. Perjantaina Beirutissa pidettiin hiljainen hetki, kuukausi räjähdyksen jälkeen.

Lue lisää:

Mielenosoitukset jatkuivat Beirutissa – tuhannet muistivat uhreja räjähdyspaikalla viikko tragedian jälkeen

Macron avustuskokouksessa: Libanonin tulevaisuus on vaakalaudalla – lahjoittajat lupasivat yli 250 miljoonaa euroa hätäapua

Tämä Beirutin räjähdyksestä tiedetään nyt: Uhreja 154, poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajiin, Macron vaatii Libanonin hallinnolta muutoksia

Pelko ahdistaa Beirutin lapsia kuukausi tuhon jälkeen – Korona ja koulujen raunioituminen estävät paluun normaalielämään

Lue seuraavaksi