1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. takaa-ajo

Poliisi ajoi lauantaina takaa jopa 230 kilometrin tuntivauhdilla kaahannutta kuskia – 22-vuotiasta miestä epäillään nyt muun muassa rattijuopumuksesta

Takaa-ajossa loukkaantuneet poliisit eivät ole hengenvaarassa.

Takaa-ajon yhteydessä tieltä suistuneen poliisiauton raivaustöitä Kehä kolmosella Espoossa myöhään lauantai-iltana. Kaksi poliisia loukkaantui ulosajossa. Kuva: Lehtikuva

Ykköstiellä Lohjan kohdalla alkoi lauantaina iltayhdeksän jälkeen takaa-ajotilanne, kun henkilöauto huomasi poliisin ja lähti ajamaan pakoon.

Takaa-ajettu henkilö ajoi parhaimmillaan ykköstiellä yli 230 kilometrin tuntivauhdilla. Hän eteni Kehä III:sta itään, kääntyi lentokentän lähellä Veromiehen alueelle ja eteni Vanhalle Tuusulantielle, jolta kääntyi Korsontielle kohti Korsoa.

Takaa-ajettava ajoi poliisin asettamaan piikkimattoon, mutta jatkoi pakomatkaansa vielä senkin jälkeen. Henkilö ajoi vanteilla vielä joitakin kilometrejä Korsoon asuinalueelle, jossa hän pakeni autosta.

Poliisin koirapartio otti paenneen henkilön kiinni maastosta. Henkilö on poliisin hallussa.

Kuljettaja ei olekaan etsintäkuulutettu

Poliisi tiedotti eilen, että autoa kuljettanut henkilö oli etsintäkuulutettu ja ehdottomasti kiinniotettava.

Tänään sunnuntaina Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa, että rikoksesta epäilty kuljettaja ei ole etsintäkuulutettu. Eilinen virheellinen tieto perustui auton rekisteritietoihin.

Poliisin mukaan paennut henkilö on 22-vuotias mies. Häntä epäillään törkeästä liikenteen vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hän on edelleen kiinniotettuna.

Kaksi poliisia loukkaantui tehtävän aikana

Yksi partioauto suistui takaa-ajon aikana tieltä. Kyydissä olleet kaksi poliisia loukkaantuivat ja heidän vammansa vaativat hoitoa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa sunnuntaina, että loukkaantuneet poliisit ovat saaneet sairaalahoitoa. Heillä ei ole hengenvaaraa.

Kehä III suljettiin liikenteeltä idän suuntaan Espoon Kulloonsillan kohdalta poliisin ulosajon takia pariksi tunniksi. Puoli yhdeltä aamuyöstä tilanne oli ohi ja liikenne palautui normaaliksi.

Poliisin tietojen mukaan onnettomuudessa ei aiheutunut vahinkoa muille tiellä liikkuneille.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Takaa-ajotehtävään osallistui useampi poliisipartio.

Tapaus etenee tutkintaan, jossa selvitetään tapahtumien tarkka kulku. Myös poliisiauton onnettomuuteen johtaneet syyt selvitetään.