Poliisin haavoittama Jacob Blake kommentoi vointiaan videolla: "Tämä on jatkuvaa kipua"

Poliisi ampui Blakea selkään ainakin seitsemän kertaa.

Kenoshassa nähtiin suuria mielenosoituksia sen jälkeen kun poliisi ampui Jacob Blakea kaksi viikkoa sitten. Kuva: AFP / Lehtikuva

23. elokuuta Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltion Kenoshan kaupungissa poliisin ampumaksi joutunut Jacob Blake kommentoi vointiaan videolla, joka on kuvattu sairaalassa. Videon on kuvannut hänen asianajajansa Ben Crump.

Poliisi ampui ainakin seitsemän kertaa 29-vuotiasta mustaa Blakea selkään parkkipaikalla, kun hän yritti mennä autoonsa. Blaken kolme lasta olivat autossa.

Blake on halvaantunut vyötäröstä alaspäin, ja todennäköisesti hän ei pysty enää ikinä kävelemään.

– Tämä on jatkuvaa kipua. 24 tuntia vuorokaudessa pelkkää kipua. Hengittäessä, nukkuessa, puolelta toiselle kääntyessä ja syödessä sattuu, Blake sanoo Twitterissä jaetulla videolla.

Ampumisen jälkeen Yhdysvalloissa ovat jatkuneet mielenosoitukset poliisin väkivaltaisuuksista mustia kohtaan. Mielenosoitukset alkoivat keväällä, kun musta George Floyd kuoli tukehtumalla Minneapolisissa poliisin pidätyksen yhteydessä.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump vieraili aiemmin Kenoshassa, mutta ei tavannut Blakea. Trumpin haastaja, demokraattien Joe Biden puhui torstaina Blaken kanssa puhelimessa ja tapasi hänen perheensä.

Lue lisää: